Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

05-03-2015
Een opsteker voor de regering: de economie groeit dit jaar met 1,7%. Komt dit door het beleid van het kabinet? Pauw spreekt erover met de Minister van Financin, Jeroen Dijsselbloem. Ook wil Pauw weten hoe de minister de begrotingsonderhandelingen ingaat. Gedoogpartners ChristenUnie, SGP en D66 staan met hun wensenlijst klaar. Zo dreigt Arie Slob (CU) met een boycot als de gaskraan weer verder open gedraaid wordt.

Vanuit de Rode Hoed in Amsterdam presenteert RTL vanavond het eerste grote verkiezingsdebat. Grote afwezige is Geert Wilders, die vanochtend liet weten dat hij te ziek is om deel te nemen. Wel strijden Mark Rutte, Diederik Samsom, Emile Roemer, Alexander Pechtold en Sybrand Buma om de gunst van kiezer. Wat valt op en wie is de winnaar? Bij Pauw de nabeschouwing met Ferry Mingelen en Dolf Jansen.

Jan Slagter maakt zich boos over de stand van zaken bij verpleeghuizen. Hij liet onderzoeken waar de miljarden voor de verpleegzorg aan worden besteed. Wat blijkt? Er wordt heel veel geld verspild. Vanavond maakt Slagter de balans op. Wat moet er veranderen in de verpleegzorg n wat gaat Slagter hier zelf aan doen?

Wat als je vader ervoor kiest om verder door het leven te gaan als vrouw? Vanaf morgen zendt de VPRO de serie Transparant het verhaal van vader Mort uit, die ervoor koos een geslachtsverandering te ondergaan. De serie won twee Golden Globes. Hoe herkenbaar is het verhaal voor transgenders? Pauw spreekt erover met Monica Sips en Petra van Dijk.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.