Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

21-04-2015

Bram Moszkowicz wordt de lijsttrekker van VNL (Voor Nederland). Dinsdagmorgen werd hij in Den Haag gepresenteerd. VNL noemt zichzelf een klassiek-liberale partij, die staat voor lage belastingen, meer veiligheid en minder immigratie. Waarom Moszkowicz voor de partij koos en wat zijn ambities in de politiek zijn, vertelt hij vanavond in Pauw. 


Komt hij in het rijtje van Nederlandse topdirigenten als Bernard Haitink en Jaap van Zweden? Als het aan de Russen ligt wel. Hij is de eerste Nederlander ooit die mocht dirigeren in het beroemde Bolsjoj Theater in Moskou: Vincent de Kort. De dirigent maakt een bliksemcarrire door en staat de laatste jaren in de grote theaters van de wereld. In Pauw een gesprek met de Bosschenaar, die zaterdag op een grote galavoorstelling optrad.


De actiegroep Young & United van de FNV wil het minimum jeugdloon afschaffen. Volgens de vakbondsleden hebben mensen van 18 recht op hetzelfde salaris als iemand van 23 jaar of ouder. Dit omdat jongeren ook een bestaan moeten opbouwen. Werkgevers zijn tegen. Zij wijzen erop dat jongeren nog veel moeten leren als ze net beginnen met werken. In Pauw een discussie tussen FNV-Vakbondsbestuurder Ron Meyer en de ondernemers Erik de Vlieger & Remco Boas.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.