Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw

05-05-2015
Direct na de levende verbranding van de Jordanese piloot Moaz al-Kasasbeh, begonnen de Nederlandse piloten aan hun missie tegen IS in Irak. Inmiddels vliegen de Nederlanders ruim 600 uur per maand boven het land. Waar bij de missie in Afghanistan de bommen vooral onder de vliegtuigen bleven hangen, keert nu ruim de helft van de toestellen zonder bommen terug. Vanavond spreekt luitenant-kolonel Harry Oostema met Pauw over de oorlog tegen IS.

Vandaag viert Nederland dat het 70 jaar geleden bevrijd is en dat betekent dat op verschillende plekken in Nederland Bevrijdingsfestivals zijn. Dotan is n van de Ambassadeurs van de Vrijheid en vliegt langs verschillende festivals. Zijn tour eindigt vanavond in de studio van Pauw. Daar zijn ook Giovanca en Claudia de Breij. Zij treden vanavond op tijdens het Bevrijdingsconcert in Amsterdam en komen direct daarna bij ons langs.

Heel Nederland keek gisteren toe toen de 97-jarige veteraan Wil Mackintosh opstond uit zijn rolstoel tijdens de twee minuten stilte op de Dam. Het uitzonderlijke gebaar van respect dat de man toonde voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog werd op sociale media al snel veel besproken en geprezen. Mackintosh heeft als marinier de hele wereld over gereisd en is onder andere als krijgsgevangene gedwongen te werken aan de dodenspoorlijn in Birma. Vanavond vertelt hij, samen met zijn kleinkinderen met wie hij jaarlijks de herdenking bezoekt, wat vrijheid voor hem betekent.

Regen en onweer gooiden bij de dertien bevrijdingsfestivals vandaag roet in het eten. Veel evenementen kregen aan het begin van de dag te maken met stortbuien, waardoor op sommige plekken het festivalterrein veranderde in een klein moeras. Voor Ali B. betekende het dat zijn optreden in Assen niet doorging. Vanavond is hij te gast samen met piloot Willem de Jong, die met zijn bemanning Dotan door het land vloog voor verschillende optredens.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.