Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw

28 mei 2015
Het is crisis bij de Wereldvoetbalbond FIFA. Gisteren werden zeven belangrijke officials gearresteerd, omdat ze verdacht worden van corruptie. De beruchte voorzitter Sepp Blatter heeft zich sindsdien niet meer in het openbaar vertoond. Intussen zijn vertegenwoordigers van zes regionale confederaties bijeengekomen voor een crisisberaad. Grote sponsoren als Nike en Visa overwegen de sponsorrelatie op te zeggen. Betekent dit het einde van de voetbalbond? En wat voor invloed heeft het op de sport? In Pauw geven Jan Mulder, Frits Barend en hoogleraar sport Marjan Olfers antwoord.

Een ongelukkige, oude, uitspraak over Marokkanen kostte Guido van Woerkom de kop. Hij zei dat hij zijn vrouw liever niet met de taxi liet gaan omdat 'er nog wel eens een Marokkaan achter het stuur zou kunnen zitten'. De onbesproken ANWB-topman was ineens wekenlang onderwerp van een politieke rel. Hij kn daardoor niet langer Nationale Ombudsman worden en trok zich op het laatste moment terug. Nu, na een jaar zwijgen, praat hij voor het eerst over de politieke storm waarin hij belandde.

De Afrikanen van vandaag zijn de Nederlanders van over vijftig jaar. Dat zegt Kamerlid Martin Bosma in zijn boek Minderheid in eigen land, dat hij vandaag presenteert. In Zuid-Afrika fungeren blanke Afrikaners als proefkonijn in het multicultureel laboratorium, aldus Bosma. In het boek neemt de politicus geen blad voor de mond en haalt flink uit naar linkse intellectuelen. In Pauw een gesprek over het boek, de vergelijking met Zuid-Afrika n zijn doembeeld van Nederland.

Populair bij BNNVARA