Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Waarom clowns boos op horrorauteur Stephen King zijn

5 sep 2017
  •  
leestijd 2 minuten
image001
The Shawshank Redemption is volgens gebruikers van de Internet Movie Data Base (IMDB) de beste film aller tijden, The Green Mile doet het met een plek in de top-40 lang niet slecht. Filmklassiekers waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Beide verhalen zijn gebaseerd op boeken van de Amerikaanse schrijver Stephen King, bijnaam: the King of Horror. Maar niet alleen in het crime-&-drama-genre zijn filmklassiekers te vinden waar het originele verhaal van zijn hand komt.

Horror

In de jaren ’90 tv-klassieker ‘ It ’ jaagt clown Pennywise veel kijkers de stuipen op het lijf. In recentere jaren zijn er in verschillende Europese en Amerikaanse steden zogenaamde killer clowns geweest die hetzelfde deden bij onschuldige passanten. En nu de remake van de film It bijna in de bioscopen te zien is, ligt King onder vuur van de World Clown Association (WCA), de Amerikaanse organisatie voor professionele clowns.
The clowns are pissed at me. Sorry, most are great. BUT...kids have always been scared of clowns. Don't kill the messengers for the message.

Nepclown

Nadat het imago van clowns vorig jaar in de VS beschadigd raakte door de killer clowns waarschuwt de WCA op haar site voor de release van It . “In mijn optiek zijn horrorclowns geen echte clowns. Zelfs het personage in de film ‘ It ’ moet worden uitgelegd als een fictiefiguur – niet worden gezien als echte clown.” Kinderen kunnen de horrorfilm volgens de WCA dan ook maar beter niet kijken. Overigens was de inspiratie voor Pennywise allerminst fictief: seriemoordenaar John Wayne Gacy vormde voor King de bron.
De film  It is vanaf 7 september te zien in de bioscoop.

Meer cultuur vind je op deze pagina.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA