Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

‘VVD, CDA, D66 en CU: niet de beste optie voor Rutte III’

23 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
formatie
‘We gaan er niet aan beginnen,’ zeiden de heren Segers en Pechtold vier weken geleden nog voor rollende camera’s. Formateur Edith Schippers werd opgevolgd door Herman Tjeenk Willink, de formatie met GroenLinks mislukte, en zo kwam het dat Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (CU) woensdag alsnog het brood braken.
Pechtold en tweede man Wouter Koolmees dineerden met Segers en secondante Carola Schouten in het Haagse Indonesische restaurant Garoeda. Een formatie van ‘het motorblok’ VVD, CDA en D66 met de christelijke partij lijkt plots de meest waarschijnlijke samenstelling van Rutte III.
De Partij van de Arbeid en GroenLinks maken geen kans meer aan boord van het formatieschip te stappen. De PvdA moet een ‘volksbeweging’ worden, vindt coryfee Paul Depla, en GroenLinks heeft op eigen initiatief een samenwerking met de grote drie partijen afgewezen.
De hoop is nu gevestigd op VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Vrijdagmiddag spraken de vier partijen met formateur Tjeenk Willink.
Dit vinden onze lezers van zo'n formatie:
De hoop is gevestigd op een formatie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. De beste, nog beschikbare optie voor een kabinet-Rutte III?

Meer over:

, , , ,