Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Woensdag bij Pauw

  •  
22-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Woensdag 22 november
Top 2000 22 november
Voor vele Nederlanders is het een onmisbare eindejaarstraditie: de Top 2000. Al sinds 1999 is de 'lijst der lijsten' niet meer weg te denken - vorig jaar stemden 8,1 miljoen luisteraars af op Radio 2 tussen kerst en oudejaarsavond. De presentatie is komende editie in handen van onder anderen Annemieke Schollaardt en Gijs Staverman. Bij Pauw geven ze hun guilty pleasures prijs én muziek die ze liever niet meer horen.
KVK-hotline voor ondernemers in nood
Om zakelijke tegenslag uit de taboesfeer te halen opent de Kamer van Koophandel (KvK) de Come-Back lijn (0800-1014) voor ondernemers in zwaar weer. Culinair ondernemer Ron Blaauw moest zijn Michelinsterren inleveren, voormalig ‘mister miljonair’ Yves Gijrath raakte het bedrijf dat zijn naam droeg kwijt, en lingerieontwerper Marlies Dekkers ging failliet. Woensdag waren ze te gast om te praten over zakelijke tegenslag en de veerkracht vinden om door te gaan.
Jan Struijs 22 november
Een 28-jarige vrouw uit Hoorn spoort haar aanrander zelf op en lokt hem in de val. Dit omdat de politie niet in actie komt na haar aangifte. Het verhaal deed veel stof opwaaien deze zomer. De Noord-Hollandse politie erkent nu dat er veel blunders zijn gemaakt: de politie had de belager veel eerder kunnen opsporen en het slachtoffer beter moeten behandelen.
Staat dit probleem op zichzelf of is er meer aan de hand bij de politie? We praten erover met Jan Struijs , voorzitter van de Nederlandse Politiebond.
Mladic 22 november
De voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladić is vandaag schuldig bevonden aan genocide in Srebrenica en andere oorlogsmisdaden. Het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag heeft hem een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Zijn misdaden behoren tot de "meest gruwelijke die de mensheid heeft gekend", zei de rechter. Joris Voorhoeve was minister van Defensie tijdens de val van Srebrenica en   Harald Doornbos  was acht jaar lang verslaggever op de Balkan. Hij was woensdag als een van de weinigen aanwezig in de rechtszaal. Samen met Joris Voorhoeve was hij te gast in onze uitzending.