Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Dinsdag bij Pauw

12 sep 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Uitzending template
Jort kelder dinsdag 12 september 2017
Nederland telt weer meer miljonairs: in 2015 waren er 106.200 miljonairshuishoudens, 500 meer dan een jaar eerder. Samen bezitten ze 309 miljard euro. En ze zijn jonger, vaker gelukkig getrouwd en meer maatschappelijk betrokken. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en Van Lanschot. Publicist en tv-maker Jort Kelder  weet alles van miljonairs en is te gast.
Braboneger 12 september 2017
Vanaf het moment dat er een Dumpert filmpje van hem viral ging in 2011 is het enorm hard gegaan met de carrière van Steven Brunswijk alias De Braboneger. Naast een goedlopende theatertour heeft Steven nu een eigen studioshow op TV. De basis van dit programma is de online reeks ‘BraboNeger Basht’. Hierin bespreekt hij alles wat hem irriteert en spaart hij niemand.  Van rappers en voetbalvrouwen tot aan genderneutraliteit aan toe. Steven is bij ons te gast om zijn frustraties aan tafel te delen. 
template hartstichting
Hartproblemen bij vrouwen worden vaak te laat herkend, ook door artsen. Hierdoor komt het vaker dan bij mannen voor dat een arts de verkeerde diagnoses stelt of de ziektebeelden niet goed herkent. De Hartstichting lanceerde in samenwerking met Lifehunters een campagne om bewustwording te vergroten. Daarnaast werkt de stichting momenteel aan een betrouwbare test om hartproblemen bij vrouwen eerder te herkennen. Hartpatiënt Linda Baartscheer, cardioloog Yolande Appelman en actrice Tanja Jess  zijn te gast om te praten over de levensreddende campagne. Ook heeft de Hartstichting 29 september uitgeroepen tot Dress Red Day , en roept iedereen op iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Het filmpje van Lifehunters voor de Hartstichting is hier te vinden.
template cor
De voorzitter van de Nederlandse Politie Bond, Jan Struijs en Mick van Wely , journalist van De Telegraaf, hebben het rapport gelezen van de commissie Ruys. Deze onderzocht of er sprake was van omkoping bij de top van de politie.
De rol van de voormalige korpschef Gerard Bouman en oud-minister Ivo Opstelten zijn onderzocht en de conclusies zijn bekend gemaakt.
Meer nieuws en achtergronden bij Pauw klik hier!

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA