Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Woensdag bij Pauw

6 sep 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Unknown
lachspierbal
Op donderdag 14 september brengt komiek en ambassadeur  Ronald Snijders  samen met zijn collega's Mike Boddé, Dolf Jansen, Niels van der Laan  & Jeroen Woe en Pieter Jouke de benefietvoorstelling Het Lachspierbal in Carré te Amsterdam. Het doel van deze avond is geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte FSHD. Het Lachspierbal is een initiatief van de Stichting FSHD en Ronald Snijders. We praten vanavond met Ronald en Niels over de magie van de lach, trauma’s voor cabaretiers en hun samenwerking.
leo blokhuis
Het is dit jaar exact vijfhonderd jaar geleden dat de Reformatie begon, het begin van de protestantse kerk. De drijvende krachten achter wat begon als een protest tegen de katholieke kerk, waren destijds Luther en Calvijn. Over de invloed van hun denkbeelden op Nederland, Nederlandse kunstenaars en Nederlands concertpubliek, maakte Leo Blokhuis de serie Achter de dijken . Leo, zoon van een hervormde predikant, schuift vanavond aan over zijn serie, en hoezeer het calvinisme hemzelf heeft gevormd.
lillian marijnissen
SP-Kamerlid Lilian Marijnissen bespreekt de verwachte stijging van het eigen risico in de zorg.
reinier van den berg irma
De verwoesting op Sint-Maarten is immens. We praten met bewoners, familieleden, hulpverleners en weerman  Reinier van den Berg , die ons bijpraat over orkaan Irma. Ook bellen we live tijdens de uitzending met demissionair minister van Binnenlandse Zaken   Ronald Plasterk  en met Ruud Nijbroek, die op Sint-Maarten woont.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA