Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Donderdag bij Pauw

1 jun 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Uitzending template 01 06

VANAVOND OM 22:20!

Samsom Houten
Donald Trump heeft bekend gemaakt dat hij de stekker uit het klimaatakkoord van Parijs trekt. Met de tweet “Make America Great Again” vrezen de meeste regeringsleiders voor zijn beslissing. Maar hoe erg is het eigenlijk? Oud-PvdA leider en kernfysicus  Diederik Samsom  over de rol van Amerika in het klimaatdebat en duurzame ontwikkelingen die de opwarming van aarde kunnen tegengaan.
En Tim Houter  won enkele maanden geleden met zijn studententeam een hyperloopwedstrijd in de Verenigde Staten. Een hyperloop raast in een half uur van Amsterdam naar Parijs. Deze ‘buizenpost voor supersnelle treinen’ moet binnen vier jaar de vervoerswereld op zijn kop zetten. Het is snel en duurzaam. Maar is het ook haalbaar?
guus meeuwis
Guus Meeuwis  staat aan de vooravond van een drukke maand. De Brabantse zanger treedt de komende dagen op voor honderdduizenden mensen. Komende maandag staat hij voor de allereerste keer op Pinkpop en over een week begint zijn concertreeks Groots met een Zachte G in het PSV Stadion. Met dit jaar een jubileum: het 50 ste  concert in een vol stadion.
13 reasons why
De populaire Netflix-serie 13 Reasons Why maakt thema’s als cyberpesten, slut-shaming en zelfdoding bespreekbaar, maar is ook aan kritiek onderhevig door de expliciete scène van de zelfdoding van de hoofdpersoon. Jynthe Tromp en Klaartje de Leeuw herkennen zichzelf in de serie en vinden het belangrijk om hun eigen ervaringen te delen.
Maatschappijwetenschappen-docent Volkan Tasdan geeft les op een middelbare school en gebruikt de serie als lesmateriaal. Moeder Monique Tromp vertelt hoe zij haar dochter heeft geholpen tijdens haar depressie en psycholoog Ingrid Kamerling vertelt over het verlies van haar zusje aan zelfdoding. Ze maakte hierover eerder de documentaire In het hoofd van mijn zusje  om te achterhalen waarom haar zusje niet meer verder wilde leven.
Tijdens en na de uitzending kunt u voor vragen terecht bij de hulpverleners van 113, in de  113-chatservice of via het nummer 0900-0113.
Kijk hier de hele aflevering van donderdag 1 juni terug.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA