Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Woensdag bij Pauw

7 nov 2018
  •  
leestijd 2 minuten
20181107-pauw-rutgercastricum_2
Staatssecretaris Mark Harbers
Er is veel te bespreken met Mark Harbers, staatssecretaris van Asiel. Na Howick en Lili kwam het kinderpardon opnieuw groot in het nieuws toen de #BOOS-docu van Tim Hofman vorige week verscheen en de presentator met zijn team een handtekeningenactie startte om te voorkomen dat de 9-jarige Nemr en honderden andere kinderen die in Nederland zijn opgegroeid uit worden gezet.  Harbers zal niet overgaan tot een verruiming van het pardon. Hij vertelt aan tafel bij PAUW waarom niet.
Rutger Castricum FC Emmen
Dit jaar speelt voor het eerst in de geschiedenis een voetbalclub uit Drenthe in de Eredivisie. FC Emmen werd vorig jaar zevende in de Jupiler League, maar wist via de play-offs toch nog te promoveren. Reden voor  Rutger Castricum om de club en zijn supporters op de voet te volgen voor een nieuwe serie: Emmen op 1. Rutger schuift aan samen met twee fanatieke FC Emmen-supporters.
Charles Groenhuijsen gaat zingen
Het grote publiek kent  Charles Groenhuijsen  als journalist en voormalig Amerika-correspondent, maar op zijn 65 ste  verjaardag besluit hij het roer om te gooien. Met een gitaar en liedjes duikt hij het theater in voor zijn voorstelling: 'Optimisten hebben de hele wereld'. Bij PAUW zingt Charles voor het eerst live op televisie en hij neemt zijn zangcoach Martina Tobin met zich mee.
Camilla Dreef en Mathiska Lont
De afgelopen eeuw zijn negen vogels uitgestorven als broedvogel in Nederland. Zeker een tiental staan op het punt om op korte termijn uit ons land te verdwijnen. Uit het boek  Bedreigde vogels in Nederland  blijkt de belangrijkste reden hiervoor de vernietiging van leefgebieden en het verdwijnen van insecten te zijn. Ambassadeur van de Vogelbescherming, bioloog en vogelaar Camilla Dreef en Mathiska Lont , boswachter voor Natuurmonumenten, komen praten over de zorgelijke situatie. Is het tij nog te keren?

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA