Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Donderdag bij Pauw

11 okt 2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
20181011-pauw-wierddukjanvlug_0
peter koelewijn
Peter Koelewijn , zestig jaar nederpop voor het voetlicht en achter de schermen. Hij was in 1959 de eerste rockster van Nederland. Dat dankzij de hit ‘Kom van dat dak af’, die in 1960 een hit werd. Het was het startschot van een lange, rijke en bewogen carrière. Met veel hits, als solozanger en voor anderen (Nico Haak, Helmut Lotti, Johan Cruijff). Een vuistdikke biografie is net uit, Peter kijkt aan tafel terug op zijn carrière.
Wierd en Jan
Morgen komt het Openbaar Ministerie naar verwachting met de strafeis voor de 34 verdachte 'blokkeerfriezen'. Telegraaf-journalist  Wierd Duk volgt de rechtszaak op de voet en plaatst kanttekeningen bij het proces. Advocaat  Jan Vlug  vindt het juist volkomen logisch dat justitie de 34 Friezen vervolgt. Beiden zitten bij PAUW aan tafel.
andre kuipers
Voor het eerst in meer dan dertig jaar is een bemande raketlancering misgegaan. Een Sojoez-raket, onderweg naar het internationale ruimtestation ISS, heeft vanochtend een noodlanding gemaakt . De capsule is bijna 500 kilometer ten noordoosten van de lanceerbasis in Kazachstan terechtgekomen. De twee astronauten aan boord, een Amerikaan en een Rus, maken het goed. André Kuipers , die zelf twee keer naar het ISS is geweest, vertelt hoe zo’n lancering in zijn werk gaat en hoe je je voorbereidt op een noodlanding.
marike stellinga template
Een flinke delegatie van 15 commissarissen kwam vandaag bij Rutte op de koffie in het Catshuis. Onderwerp van gesprek: de bekoelde relatie tussen de politiek en het bedrijfsleven. Politiek verslaggever van NRC en econoom Marike Stellinga over deze bijeenkomst en de invloed van grote bedrijven op de politiek.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA