Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Speciale programma’s NPO over vluchtelingencrisis

4 sep 2015
  •  
leestijd 2 minuten
1703623344.jpg
Duizenden vluchtelingen zoeken hun heil in Europa. In de samenleving leven veel vragen over de toestroom van migranten. Op woensdag 9 september in het radio- en televisieprogramma De grens bereikt laat de publieke omroep de verschillende meningen en gevoelens uit de samenleving horen. Aan de hand van discussies en reportages schaft het programma inzicht in de achtergrond, oorzaken en mogelijke oplossingen van de vluchtelingenstroom.
 
Televisie
Op NPO 1 presenteert Jeroen Pauw van 20.30 tot circa 22.00 uur live het programma ‘De grens bereikt’ vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam. Jeroen Pauw: ”In het programma willen we de verschillende gevoelens die in de samenleving heersen een stem geven. Bekende en onbekende Nederlanders kunnen vragen stellen en hun mening geven. We gaan ook op zoek naar oplossingen voor dit ingewikkelde vraagstuk en hoe mensen zelf hieraan kunnen bijdragen”.
 
Verschillende gasten schuiven aan om te praten over feiten, oorzaken en hoop voor vluchtelingen. Met discussie, reportages en beelden wil het programma helderheid bieden in alle informatie die op ons afkomt en een platform zijn voor de verschillende meningen die in Nederland heersen. Wat is er precies aan de hand? Hoe komen vluchtelingen hier terecht? Met reportages uit Duitsland, Calais en Griekenland zien we hoe onze buurlanden en landen aan de buitengrenzen van Europa omgaan met de vluchtelingenstroom. Aandacht wordt besteed aan het politieke debat in Nederland en in Europa. Hoe zijn de politieke verhoudingen aan de vooravond van de Europese top? De nadruk ligt op het zoeken naar oplossingen en hoe we daar vanuit de samenleving aan kunnen bijdragen.
 
Radio
Op NPO Radio 2 presenteren Stefan Stasse en Henk van Steeg van 20.00 uur tot 01.00 uur de radioversie van het programma De grens bereikt over de vluchtelingencrisis. In het programma komen persoonlijke verhalen van vluchtelingen aan bod en gaan luisteraars op zoek naar manieren om een helpende hand te bieden.