Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Ronald Giphart: 'we gaan niet doen alsof vroeger alles beter was'

26 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Ronald Giphart
Tussen 1967 en 2017 is er op cultureel, sociaal en maatschappelijk gebied heel wat veranderd in Nederland. Precies in de periode dat Willem-Alexander werd geboren, opgroeide en werd gekroond. In het programma Het Huis van de Koning, dat morgen na het interview met de vorst wordt uitgezonden, laat schrijver  Ronald Giphart  zien welke ontwikkelingen Nederland heeft meegemaakt. Over de positie van de vrouw, de rol van minderheden, de rol van sport en de rol van de anticonceptiepil. Giphart, die kort bij de koning in de klas zat, schuift aan over het programma, en over de veranderingen die hij zelf meemaakte in de afgelopen decennia.
"We laten gewoon zien wat er sindsdien allemaal is veranderd in Nederland. Het is dan aan de kijker om te beoordelen of dat dan goed of slecht is. We gaan niet doen alsof vroeger alles beter was," aldus de schrijver.