Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW is de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

VOLG ONS

Pauw

Remake The Lion King levensecht als een natuurdocumentaire

17 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuut
The Lion King
Vandaag gaat The Lion King in premiere in de Nederlandse bioscopen. De remake van de Disney-klassieker uit 1994 blijft dichtbij het origineel, het verhaal wordt bijna shot voor shot naverteld, maar dan op een fotorealistische manier waardoor het levensecht aanvoelt.
Er wordt ook in de nieuwe versie weer gesproken en gezongen door de dieren. Ook de originele soundtrack wordt in in ere gehouden, maar de nummers zijn wel opnieuw ingezongen.  Zelfs Beyoncé leverde twee muzikale bijdragen als Nala, de jeugdvriendin van Simba, het hoofdpersonage in het verhaal. Verder horen we ook de stemmen van onder andere Donald Glover (Simba), Seth Rogen (Pumbaa) en James Earl Jones (Mufasa).
In de remake hebben de makers dus de keuze gemaakt dichtbij het originele verhaal te blijven, waardoor de fans niet voor het hoofd worden gestoten. De laatste jaren werden er al meer (Disney)klassiekers in een modern jastje gestoken. Zo gingen bijvoorbeeld  Alladin , The Jungle BookBeauty and the Beast en Dumbo  al voor.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's