NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Peter Paul Muller en Jean van de Velde over de film 'Bram Fischer'

12 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Schermafbeelding 2017-04-13 om 10.39.47
Nelson Mandela stond als fel tegenstander van de apartheid in de jaren zestig terecht in een spraakmakende rechtszaak. De verwachting was dat hij en de ander leden van zijn beweging ter dood veroordeeld zouden worden, maar advocaat Bram Fischer weet dit te voorkomen.
Wat vrijwel niemand weet is dat Fischer zelf ook een van de leden is van de groep van Mandela en eigenlijk de tiende verdachte is. Deze spannende zaak is verfilmd door regisseur  Jean van de Velde met Peter Paul Muller in de hoofdrol.
"Ik noem hem altijd de Meryl Streep van Nederland," zegt Jean van de Velde. "Nou ja, altijd", reageert Peter Paul. In de film is hij erin geslaagd het Afrikaans perfect te beheersen. De acteur is twee maanden van tevoren naar Zuid Afrika gegaan om daar de puntjes op de i te zetten en zijn uitspraak te perfectioneren. Thuis in Nederland heeft hij eerst goed geoefend met een dialog coach. 
Naast het leren van de taal was er nog een ander aspect aan het maken van deze film dat opvallend was. "De acteurs bereiden zich veel beter voor dan in Nederland". Peter Paul leert zijn teksten op weg naar de set en dat gaat hij gewoon spelen. Dat is in Zuid Afrika wel anders.
Meer van dit? Kijk dan ook eens hier.

Meer over:

, , , ,