Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

"Kroongetuigenregeling lokt moorden uit"

30 sep 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Nico Meijering, de advocaat van  Dino Soerel en Ali A., heeft geen goed woord over voor de verklaring die Fred Ros bij justitie heeft afgelegd. Dinsdagavond stelde hij bij Pauw dat de tot 30 jaar celstraf veroordeelde crimineel de boel besodemietert en dat het Openbaar Ministerie niet met hem in zee moet gaan.
Meijering is sowieso tegen samenwerking van het OM met criminelen. "Het is heel makkelijk om iemand te beschuldigen en daar kun je je nauwelijks tegen verweren," zei hij. Dat Ros mogelijk 1,4 miljoen euro voor zijn verklaring krijgt, baart hem zorgen. "Ik vrees en we hebben er ook alle aanwijzingen voor, dat zo'n kroongetuigenregeling nog meer moorden uitlokt."
Als voorbeeld geeft hij de zaak met de zogenaamde 'Mocro-moorden' in Amsterdam. "We hebben aanwijzingen dat twee jonge jongens zich hebben laten verleiden door de regeling. Ze zijn al die drempel over gegaan om te moorden, maar als ze dan gepakt worden zijn ze bereid om te gaan kijken naar die 1,4 miljoen en dat is iets wat een gruwel is."