Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Joop van den Ende maakt internationale musical over Tina Turner

17 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
Musicalkoning Joop van den Ende werkt met superster Tina Turner aan een musical over haar leven. Dat maakte Van den Ende donderdag bekend in Pauw. De voorstelling gaat het levensverhaal van Turner vertellen tot aan haar grote succes. Van den Ende: “Wat niemand weet is dat ze voor ze geboren werd al niet geliefd was door haar vader en moeder. Ze groeide op in het zuiden van Amerika: zwart, kansloos.”

Toch wist Turner na haar turbulente huwelijk met Ike Turner een superster te worden. “Ze kreeg niks, verdiende niks en werd alleen maar geslagen. Voor de rechtbank zei ze alleen de naam Turner te willen houden. We spelen de musical met drie meisjes: van 10, 20 en 38 jaar. Het eindigt met die fantastische muziek.”

De teksten zijn geschreven door de Nederlanders Kees Prins en Frank Ketelaar. “De première gaat plaatsvinden in Londen of New York, dat hangt af van wie de regisseur wordt. Zelf wil zij het liever in Londen, want ze is erg op Europa gericht. Ze denkt zelf ook dat ze in Amerika minder groot is, maar dat is gewoon niet waar. Het is een fantastisch avontuur om met die vrouw en haar echtgenoot te werken.”