Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

John de Mol verrast door Emmy

21 sep 2015
  •  
leestijd 2 minuten
Mediatycoon John de Mol voelde zich verrast dat zijn programma The Voice zondagavond lokale tijd in de VS voor de tweede keer een Emmy won. Dat vertelt hij aan tafel bij Pauw. De Mol hoorde van de winst toen hij maandag wakker werd.
“Ik had er geen rekening mee gehouden, er waren zes genomineerd dus de kans op winst was 16,5 procent. Het beeldje is onderweg. Ik kreeg mail van de organisatie dat ik de Emmy een dezer dagen tegemoet kan zien. Iedereen die op bepaald niveau bij The Voice betrokken is, krijgt zo’n beeldje.”
De Mol is niet alleen in Nederland betrokken bij het programma, dat internationaal ook een groot succes is. “Ik heb de creatieve eindverantwoordelijkheid in alle grote landen. Mensen overleggen met me, bijvoorbeeld over de vraag of Pharrell geschikt is voor het programma. In Nederland ben ik er zelf bij aanwezig bij de repetities en opnamen.”
Anouk strikken
Vrijdag gaat het nieuwe seizoen van de Nederlandse The Voice van start. Eén van de nieuwe coaches van de kandidaten is Anouk. De Mol vertelt dat het niet meeviel om haar te strikken: “Ik heb haar al benaderd voor het eerste seizoen. In het Hilton spraken we af. Ze kwam binnen in een soort houtje-touwtjejas op de fiets. Ik legde het programma uit en vertelde dat de kandidaten kunnen kiezen uit de coaches die zich omdraaien. Anouk zei: ''Dus ze kunnen ook niet voor mij kiezen? Dan doe ik het niet.’”
De Haagse is van gedachten veranderd, want ze zit komend seizoen in de bekende stoel die omdraait naar getalenteerde kandidaten. De zangeres moest wel erg wennen aan de gang van zaken bij het programma, zo vertelt De Mol: “De andere coaches komen met allerlei beloften en mooie woorden, en dan kwam Anouk met kritiek als ze was omgedraaid. Ze moest even wennen aan het proces. Ik heb er veel tijd in gestopt om haar op haar gemak te stellen. We hebben haar voorgehouden dat ze zichzelf moest blijven.”
Nieuw onderdeel
De Mol vertelt dat er ook een nieuwe onderdeel aan het programma is toegevoegd: de knock-outs. “In de knock-outs moeten de coaches voor de liveshows de selectie halveren door de kandidaten in de volgorde te zetten van wie ze het beste vinden. Dat is een emotioneel moment.”
Bron: Pauw/De Telegraaf

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA