Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Hoe een Amerikaanse jongen het leven van zijn broertje redde door zijn favoriete filmscène na te doen

25 aug 2017
  •  
leestijd 3 minuten
Dwayne Johnson
Hollywood-ster Dwayne 'The Rock' Johnson noemde de 10-jarige jongen een 'real-life hero' nadat hij een van zijn filmscènes nadeed en het leven van zijn 2-jarige broertje redde.
Toen Jacob O-Connor zijn tweejarige broertje Dylan met zijn gezicht naar beneden in het zwembad zag drijven, haastte hij zich niet naar binnen om zijn ouders te roepen, maar herinnerde hij zich in plaats daarvan een scène uit zijn favoriete film, San Andreas . Hij wist daardoor zijn broertje uit het zwembad te halen en begon hartmassage uit te voeren, net zoals hij ooit 'The Rock' had zien doen in de film.
Dylan werd daarop snel naar het ziekenhuis gebracht en wist vervolgens volledig te herstellen. Hij heeft geen blijvende schade opgelopen aan zijn hersenen of andere delen van zijn lichaam. Toen The Rock zelf hoorde over het geweldige ingrijpen van de 10-jarige jongen uit Roseville, Michigan, gooide hij het volgende bericht op Twitter:
Tweet Johnson
Jacob's moeder zei tegen de BBC: "Ik heb er geen woorden voor. Ik ben overdonderd door wat Jacob deed. Ik ben zo trots op hem". Ze vertelde dat haar zoon alle credits en alle lof voor zijn actie verdient. Daarna zei ze: "Hij denkt dat dit gewoon het meest natuurlijke was om te doen. Iemand vroeg hem of hij zichzelf een held vindt en hij zei: 'Ik weet het niet'. Ik ben verrast dat Jacob heeft onthouden wat hij in de film heeft gezien, maar het is wel een van zijn favorieten en hij heeft hem vorige week nog gezien".
De specifieke scène die Jacob heeft nagedaan komt uit de film San Andreas, waarin Johnson's personage probeert het leven van zijn filmische dochter te redden. Tegenover de lokale media zei Jacob: "Ik was bang toen ik Dylan in het zwembad zag. Mijn favoriete film, San Andreas, heeft hartmassages en ik herinnerde mij die van het deel uit de film waar een aardbeving in voorkwam, gevolgd door een tsunami, waardoor het meisje verdronk. In de meeste films doen ze dan dit. Ze proberen eerst de persoon te redden en als dat niet werkt, gaan ze iemand halen." 
dwayne Johnson, the Rock
De grootmoeder van de twee jongens was de oppas toen dit allemaal plaatsvond, hun moeder was aan het werk. Maar desondanks wist Dylan ongezien uit het huis te komen. Toen Jacob in de gaten kreeg dat zijn broer weg was, ging hij op onderzoek uit. Hij kwam erachter dat zijn kleine broertje het voor elkaar had gekregen de twee achterdeuren van het slot te halen en de tuin in te komen en vervolgens naar het zwembad te lopen. 
Na de reddingsactie van Jacob spuwde Dylan water uit, maar omdat hij verder niet volledig bijkwam, ging Jacob naar binnen om zijn grootmoeder te waarschuwen. Zij belde toen een ambulance. Eenmaal in het ziekenhuis wisten de artsen Dylan weer volledig op de been te krijgen, nadat ze hem twee dagen op de afdeling hebben gehouden. Zijn moeder: "Hij is weer in orde nu en heeft geen neurologische schade of blijvende aandoeningen overgehouden".
Na de gebeurtenissen kan de moeder van drie positief terugkijken op het trauma. "We hebben heel veel geluk gehad en nu lijkt het wel alsof het nooit gebeurd is".

Meer over:

, ,