NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Één van de vijftig beste restaurants ter wereld staat in Zwolle

4 apr 2017
  •  
leestijd 2 minuten
librije
‘Een op maat gemaakte dinerervaring die gasten uitnodigt hun eigen gastronomische reis te maken.’ Met die kwalificatie behaalde het Zwolse restaurant De Librije woensdag in Melbourne een hoge notering in de top-50 van beste restaurants ter wereld. 
Het driesterrenrestaurant van echtpaar Jonnie en Thérèse Boer stijgt vier plaatsen in de lijst van World’s Best 50 Restaurants : van plek 38 naar plek 34. De jury van de jaarlijkse verkiezingen – bestaande uit 1040 culinaire experts, chefs, restaurateurs en critici – verkoos De Librije niet voor het eerst. De hoogste notering haalde het echtpaar Boer in 2015: plaats 29.
De Librije brengt meer talent voort. In 2015 won Librije-chefkok Jan Smink de Nederlandse finale van de prestigieuze Bocuse d'Or met collega-kok Sander Verhaaf. In de Europese finale eindigde het duo op zevende plek. Dit jaar, in de wereldwijde finale, behaalden ze de elfde plaats.
De verkiezingen van de vijftig beste restaurants ter wereld wordt georganiseerd door de Britse uitgeverij William Reed Business Media . De pikorde werd in 2002 in het leven geroepen door het Britse culinaire tijdschrift Restaurant , als moderne tegenhanger op de welbekende Michelingids en de daarin jaarlijks geselecteerde toprestaurants. Eleven Madison Park in New York is uitgeroepen tot beste restaurant van 2017.
Net als de vorige zeven edities van World's Best 50 Restaurants viel er nog een Nederlandse gastronoom in de prijzen. De Zeeuwse chef Richard Ekkebus belandde met zijn restaurant Amber in Hong Kong op plek 24. De Britse spreekstalmeester, tv-presentator Mark Durden-Smith, deed in Melbourne een poging hem te feliciteren: ‘ Hart-a-luk gefikilited. Which I think - I’m not sneezing - means congratulations in Dutch .’
Alle vijftig winnaars zie je in onderstaande video:
Klik hier voor meer nieuws!

Meer over:

, , ,