Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Dupuis ontkent misstanden Haagse zorgcentra

05-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Raad van Toezicht van de WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) ontkent dat in de aangesloten tehuizen sprake is van falende zorg. “Het gaat om beelden in plaats van feiten,” zei voorzitter Heleen Dupuis van de raad woensdagavond in het tv-programma Pauw.
Zij reageerde daarmee op de beroering die is ontstaan nadat de vader van staatssecretaris Martin van Rijn (Volkgezondheid), Joop van Rijn, maandag in het AD zijn beklag had gedaan over gebrekkige zorg aan zijn echtgenote, de moeder van de politicus. Zij wordt verzorgd in een van de zorginstellingen van WZH.

Volgens Dupuis is er in de zorg aan demente ouderen regelmatig sprake van ,,dramatische situaties”. Dat heeft volgens haar niets te maken met een tekort aan personeel. “Daar kun je zelfs met drie mensen geen verandering in brengen,” zei zij.

Volgens haar heerst bij WZH “geen structurele puinhoop,” hoewel zij geen verklaring had voor de stijging van het aantal klachten van 125 (in 2012) naar 227 (in 2013). De klacht van Van Rijn sr. is naar de mening van Dupuis onjuist. Zij kondigde aan met de betrokkenen te gaan praten hoe het beeld van falende zorg is ontstaan.
Bron: ANP/Pauw