Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Covfefe, kent u die uitdrukking?

31 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
cofvevekopie
Wat betekent covfefe? Of beter gesteld: wat bedoelde Trump vannacht te schrijven toen hij tweette over ‘covfefe’. Het antwoord laat zich door de context wel raden, maar het antwoord zelf is ondergeschikt aan de lachwekkende actie van de president die - ironisch genoeg - een dag eerder zijn communicatiedirecteur zag vertrekken.
Despite the constant negative press coverage ’ had Trump hoogstwaarschijnlijk willen tweeten. Een broekzaktweet of tikfout voor het slapengaan. Je zou het @janjansen_64, 114 volgers, hebben vergeven. Maar elke communicatieve misstap van de president van de Verenigde Staten komt onder een vergrootglas te liggen.
Trump is niet alleen berucht om incoherente twittertirades. Zijn presidentiële staf is sinds zijn aantreden alweer aardig uitgedund, waaronder de communicatie-afdeling. Veiligheidsadviseur Michael Flynn kreeg de zak, adviseur Steve Bannon zette Trump uit de Nationale Veiligheidsraad, en maandag stapte ook communicatiedirecteur Mike Dubke op. Er deden onlangs geruchten de ronde dat ook Trumps woordvoerder Sean Spicer het veld moet ruimen.
Vannacht lijkt niemand Trump te hebben behoed voor een foutje dat hem, zoals viel te verwachten, op veel hoon en spot op datzelfde Twitter komt te staan.
De Amerikaanse uitgever van woordenboeken, Merriam Webster, sprong geestig in op de covfefe-tweet:
merriam-webster
De website urbandictionary.com - die straattaal en informeel jargon verzamelt - heeft vast twee definities bedacht voor cofveve:
cof2
Op Twitter gaat het - op het moment van schrijven - los: 
Gcof
Meer politiek nieuws? Klik hier!

Meer over:

trump, covfefe

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA