Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Buma: Meer geld naar Defensie

2 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
CDA-leider Sybrand Buma denkt dat er meer geld naar Defensie zal moeten vanwege de dreigingen die er de laatste tijd bij zijn gekomen. Buma, die dinsdag bekendmaakte eventueel Nederlandse grondtroepen in te willen zetten in Syrië, ging in op het geld dat er volgens uitgelekte begrotingsplannen bij komt voor Defensie. „Dit sommetje is nog zonder al deze acties in Syrië”, gaf Buma aan. Dat zei hij dinsdagavond in Pauw.

De CDA-leider haalde de generaal van de landmacht aan, die zei dat hij zelfs bij het bedrag dat nu voor Defensie zou worden uitgetrokken er weer meer militairen uit moet doen. „Dat kan natuurlijk niet.” De generaal zou honderd miljoen euro nodig hebben om tekorten aan te vullen voor het komende jaar. „En dan heb je alleen nog maar een minimum wat nodig is om de krijgsmacht met de mensen die er nu zijn aan het werk te houden. Maar ik ben bang dat we op termijn met de dreigingen die er de laatste tijd zijn gekomen weer naar meer zullen moeten.”
Bron: De Telegraaf/Pauw