Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Beste restaurant ter wereld kreeg al meer dan 1000 reserveringen

  •  
27-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mirazur beste restaurant
De staf van Mirazur in de Franse Rivièra kan extra hard aan de bak, nadat hun zaak is uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld. Het kreeg daags na de bekendmaking, die die jaar voor het eerst in Singapore was, al meer dan 1000 nieuwe reserveringsaanvragen via e-mail. Reuters ging langs in Frankrijk om beelden te schieten van het prachtige pand en om met het personeel te spreken.
Nestled in the hills along the French Riviera, Mirazur has been crowned the world's best restaurant - an accolade it can add to its three Michelin stars https://t.co/0GRbkaGp3S via @ReutersTV pic.twitter.com/aUBf7jd5B2
De Argentijnse chefkok en eigenaar van de nieuwe nummer 1, Mauro Colagreco, was pas 29 jaar toen hij zijn restaurant opende. "Het is ongelofelijk. Ik heb er geen woorden voor, ik zweef door de lucht," zei hij tijdens de ceremonie in Singapore. Zijn Mirazur steeg van plek drie naar de eerste plaats. De lijst van de 50 beste restaurants wordt nu al bijna twee decennia lang bijgehouden en kan inmiddels wedijveren met de beroemde Michelinsterren, waarvan Mirazur er overigens drie bezit.
Culinair journalist en restaurantrecensent Joël Broekaert heeft bij Mirazur gegeten en vertelde bij Pauw over het - in zijn ogen - beste gerecht. Overigens at hij dat al een jaar geleden, toen Mirazur nog op de derde plaats stond. Het bestaat uit onder meer doperwtjes uit de eigen tuin van het restaurant, kaas en kiwi. "Briljant", volgens Broekaert. "Ik had echt het gevoel dat hij tegelijk mij en de kiwi om de tuin aan het leiden is. Om de smaak van de kiwi zo weten te verweven in een hartig gerecht, en dat het klopt, dat is waanzinnig."
Gerecht
Andere restaurants op de lijst die door Broekaert worden besproken zijn NOMA in Kopenhagen (2de plaats), Cosme in New York (nummer 23) en de Librije in Zwolle van het echtpaar Jonnie en Thérèse Boer. Het enige Nederlandse restaurant op de lijst. Het steeg dit jaar naar plek 46, waar het vorig jaar nog net buiten de top 50 was beland. 
Ook vertelt Broekaert over zijn ontdekking van het jaar: mierenlarven. Ja, u leest het goed. Kijk het hele fragment hieronder:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.