Pauw

Alle muzikale optredens van dit seizoen

  •  
20-12-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Optredenoverzicht
Alle optredens van het afgelopen seizoen op een rij

St. James Infirmary - Muzikale ode aan Jules Deelder

Benjamin Herman, Boris van der Lek, Candy Dulfer en Hans Dulfer brachten een muzikale ode aan de overleden Jules Deelder (75), die naast dichter ook bekend stond als zanger.

Floor Jansen & Henk Poort - Phantom of the Opera

Henk Poort en Floor Jansen zongen het nummer 'Phantom of the Opera'. Het duet werd afgelopen zomer bij Beste Zangers een enorme hit. Volgend jaar staat het duo samen in Carré

Nyassa Alberta - Proud Mary

Nyassa Alberta zingt bij PAUW een nummer uit de musical 'Tina', over het leven van Tina Turner. Nyassa heeft de hoofdrol in deze musical. Haar versie van de wereldhit 'Proud Mary' liet ze horen!

S10 - Sorry

‘De meest oorspronkelijke stem in de hedendaagse Nederlandse hiphop’, schreef De Volkskrant over Stien den Hollander, alias S10. De recensies van haar debuutalbum ‘Snowsniper’ zijn lyrisch. Ze werkte samen met onder meer Kraantje Pappie, Willem (van The Opposites) en Yung Nnelg. Haar extreem persoonlijke teksten, over de onveiligheid waarin ze opgroeide, haar angsten, verblijf in de psychiatrische klinieken en hoe ze daar weer bovenop gekomen is dankzij de muziek, daarover praat ze bij PAUW.

Kensington - Uncharted

Kensington met Uncharted van hun nieuwe album Time

Waylon - I Should Be Loving You

Waylon brengt een nieuw album uit: ‘Human’. Deze persoonlijke plaat gaat over de weg die hij heeft afgelegd, om te komen waar hij nu is. Zijn leven is de afgelopen jaren enorm veranderd. De zanger leefde een bestaan op de weg: van concert naar concert. Maar nu is Waylon geland. Onder andere door de geboorte van zijn dochtertje. Bij PAUW gaf hij voor het eerst een voorproefje van zijn nieuwe muziek.

De Dijk - Iets Zo Goed

‘Nu of Nou’ heet het nieuwe album van De Dijk, waarop de band (al bijna 40 jaar bezig) laat horen dat het Nederlandstalige soulvuur nog behoorlijk vlamt. Zanger Huub van der Lubbe schreef persoonlijke teksten, maar zette zich ook aan klassieke soulthema’s als ‘deze relatie voelt zo goed, dat kan niet fout zijn’.

ZO! Gospel Choir - Christmas Gospel Medley

Cabaretier Roué Verveer is de vleesgeworden kerstgedachte, wat hem betreft is het elke dag 25 december! Een langgekoesterde wens komt in vervulling, want hij staat volgende week met zijn eigen kerstshow in het theater: A Very Funny Christmas! Samen met het ZO! Gospel Choir brengt hij zijn kerstgedachte over.

Iris Hond - Brief voor René

Pianiste Iris Hond gaat vanaf januari op tournee met haar nieuwe theatershow ‘Home’. Voor deze voorstelling heeft ze met mensen gesproken die om allerlei verschillende redenen een bijzondere thuissituatie hebben. Bijvoorbeeld omdat ze dakloos zijn, al jaren de wereld rondreizen of zich niet thuis voelen in hun eigen lichaam. Bij PAUW vertelde Iris over haar idee van thuis en gaf ze een voorproefje van de muzikale brief die ze aan de dakloze René schreef.

Jules Deelder - Vogelvrij

Hij zal zelf de eerste zijn die het toegeeft: het is een wonder dat hij nog leeft. Jules Deelder. Schrijver-dichter, Rotterdammer, jazzmuzikant. Zondag wordt hij 75 en hoewel hij niet van het vieren van zijn verjaardag houdt, staan er allerlei festiviteiten gepland. Een eigen gin op de markt, een feest in De Doelen in Rotterdam, een nieuw boek. Vanavond trappen we de feestweek af bij PAUW en halen we herinneringen op uit Jules’ leven. Ook speelt Jules’ jazzcombo het lied ‘Vogelvrij’.

Beth Hart - Sister Dear

Zangeres Beth Hart komt mee met haar grote fan Johan Derksen. Bij PAUW treedt ze op met haar nummer 'Sister Dear'. 
Johan Derksen is naast voetbalcommentator en analist, toch vooral een muziekliefhebber. Blues, rock, country, soul, Johan heeft een groot hart voor deze stijlen, en draagt dat onder meer uit via het Holland Blues Festival in Grolloo. Komend jaar, op de vijfde editie, treedt daar zijn favoriete zangeres op; Beth Hart. Johan onthult nog meer namen, waaronder een paar flinke verrassingen, en neemt Beth Hart mee naar de studio.

Wibi Soerjadi - 'Les Parapluies de Cherbourg'

Tijdens de uitzending gaat Wibi Soerjadi achter de piano zitten en speelt 'Les Parapluies de Cherbourg'

Hadewych Minis & Matangi Quartet

Het live optreden van Hadewych Minis onder begeleiding van Marijn van Prooijen op bas, Leon Klaasse op drums & het Matangi Quartet.
Bekijk ook de meest bijzondere gesprekken van dit seizoen!

Bekijk hier het politieke overzicht van dit seizoen PAUW!
Delen: