Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

7 werken van Banksy die nog niet uit het straatbeeld zijn verwijderd

12 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
banksy
In het Amsterdamse Moco Museum is tot eind augustus origineel werk van de graffitikunstenaar Banksy te bewonderen, waaronder Balloon Girl, met daarop het fameuze meisje dat een hartvormige ballon loslaat. Veel van Banksy's kunst is lang en breed verwijderd uit het straatbeeld, maar op een aantal plekken ter wereld kun je nog een originele Banksy in het wild spotten.
Dit werk verscheen op York Street in Dover, Engeland, in mei vorig jaar, vlak na de uitslag van de Brexit.
dover bansky
Dit werk,  The Falling Shopper , is gemaakt in Londen aan Bruton Lane, nummer 26.
londen banksy
Well-Hung Over  is te zien vanaf een kleine brug in het Britse Bristol, die via Park Street leidt over Frogmore Street.
bristol banksy

© Well-Hung Over 


Wat verder van huis hangt een van Banksy's wat eerdere werken. Dit kunstwerk, Peaceful Hearts Doctor,  kun je zien vanaf Columbus Avenue (nummer 270) in het Amerikaanse San Francisco.
airstrike banksy
Deze graffiticreatie is te vinden op Broadway (2245) in New York sinds 2013. Gourmetketen Zabar's dekte het te bescherming af met plexiglas.
NY banksy
Deze  Guard with Balloon Dog werd aangetroffen in Toronto, Canada in 2010. Sinds enige tijd is het, in een uitsnede, te bezichtigen op de Toronto Path Walkway aan de One York Street in diezelfde stad.
toronto banksy

In het Palestijnse Bethlehem opende Banksy in maart dit jaar een tienkamerhotel met uitzicht op de muur die Israël scheidt van Palestina. Dit is een van de werken die er tentoongesteld wordt.
bethlehem banksy

Meer over:

kunst, banksy

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA