Sfeerfoto van Pak De Macht
Pak De Macht
Pak De Macht

Vanaf donderdag 15 april om 21.00 uur opnpo3

In de zesdelige serie Pak De Macht kijkt Tim Hofman naar machtssystemen en mensen met macht. Wie trekken achter de schermen aan de touwtjes van de samenleving? Wie draaien aan de knoppen zonder dat jij het weet? En waarom kennen we die mensen eigenlijk niet?
Pak De Macht

Tim Hofman presenteert Pak De Macht

Wie trekken achter de schermen aan de touwtjes van de samenleving? Wie draaien aan de knoppen zonder dat jij het weet? En waarom kennen we die mensen eigenlijk niet? In de splinternieuwe zesdelige serie Pak De Macht kijkt Tim Hofman naar machtssystemen en mensen met macht. Hij zet de onzichtbare machthebbers met naam en rugnummer in de spotlights en voegt vlammende betogen, explainers vol visuele effecten én gewaagde reportages in BOOS-stijl samen tot een compleet nieuw concept. Een programma als dit heb je gegarandeerd nog niet eerder gezien.

Tim: 'Na bijna vijf jaar BOOS maken, stuiten we naast de particuliere problemen ook steeds vaker op de grote onderliggende problemen. Die hebben vaak te maken met macht en machtsstructuren. Wil je die grotere problemen aanpakken, dan moet je de juiste mensen ter verantwoording roepen en ze uit de luwte halen. In Pak De Macht gaan we een poging doen. Daar hebben we enorm veel zin in, evenals in het maakproces zelf: we hebben de vorm even belangrijk gemaakt als de inhoud.'

Pak De Macht is vanaf donderdag 15 april om 21.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.
persfoto-1