Tim Hofman bijt zich in het tweede seizoen van Pak de Macht vast in de soms roestige machtssystemen en individuen met macht. Want er zijn nog altijd veel machtige mensen en invloedrijke organisaties. Het is tijd voor verantwoording, want een betere wereld begint niet bij jezelf, maar bij de machthebbers.

Sponsor een anti-abortusdemonstrant voor het goede doel!

28-09-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
37857 keer bekeken
  •  

In de laatste aflevering van Pak de Macht zijn we een actie gestart om van de anti-abortus Mars voor het Leven een sponsorloop te maken voor het goede doel, namelijk pro-vrije keus en pro-abortus. Het idee is dat we proberen elk van de tienduizend demonstranten te sponsoren voor een bedrag vanaf één euro. Al het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar Ava, de belangenorganisatie voor vrouwen die strijdt voor het recht op goede abortuszorg. Zo willen we onderdrukkende groepen op een positieve manier een hak zetten. Wil jij meedoen? 

Doneren kan via een Tikkie! Scan de QR-code hieronder of klik op deze link om een bedrag naar keuze te doneren aan Ava.

Tikkie-afbeelding

Over de actie

In Pak de Macht stellen we de vraag: hoe kunnen we de invloed van onderdrukkende mensen en groepen zo onschadelijk mogelijk maken? Ons antwoord daarop: we gaan massaal onderdrukkers doodknuffelen. Dus iets slechts bestrijden met iets positiefs.
En we hebben het volgende bedacht: De Mars voor het Leven van de anti-abortusbeweging trekt jaarlijks zo'n tienduizend mensen die allemaal meedoen en demonstreren tegen abortus en dus tegen vrouwen die abortus laten uitvoeren. En hen zelfs moordenaars noemen.
Dit jaar vindt de Mars voor het Leven plaats op 12 november in Den Haag. En wij gaan die mars veranderen in een sponsorloop. En jij kunt meedoen!

We willen deze mensen op een lieve en positieve manier duidelijk maken dat hun mars een mars voor een onderdrukkend idee is. Dus voor elke anti-abortusdemonstrant zoeken we iemand die diegene wil sponsoren met een donatie aan het goede doel; Ava, de belangenorganisatie voor vrouwen die strijdt voor het recht op goede abortuszorg. We gaan dus anti-abortusdemonstranten geld laten inzamelen voor het tegenovergestelde van wat zij willen.

Je kunt een demonstrant sponsoren vanaf één euro. Elke demonstrant tijdens die Mars tegen vrouwenrechten is geld waard! Lukt het ons om elke van de tienduizend demonstranten te sponsoren en dus tienduizend donaties op te halen voor het goede doel?

Doe jij met ons mee? Doneer via Tikkie met bovenstaande QR-code of deze link

Schermafbeelding 2022-09-28 om 14.42.24

Over Ava

Iedereen heeft toch recht op goede zorg? Je zou denken dat het in Nederland wel goed zit maar dat valt vies tegen.. Je mist info over je anticonceptie. En de abortuswet komt nog uit 1984 en is daarmee flink verouderd. Dat moet anders. Ava is dé belangenbehartiger rondom anticonceptie en abortus.
Betrouwbare informatie over anticonceptie en abortus is moeilijk te vinden. Helaas worden er in de politiek, binnen de zorg en bij andere beleidsmakers beslissingen gemaakt over jouw lichaam, zonder dat jij inspraak hebt. Daarom is Ava er. Ava is een afkorting van anticonceptie, vrije keuze en abortus. Wij zijn jouw stem. In de Tweede Kamer, aan vergadertafels, in de media en in de zorg. Namens jou en alle andere vrouwen* in Nederland. Steun ons. Dan leggen we je eindelijk eens goed uit hoe het zit. En luisteren naar hoe jij je voelt over anticonceptie en abortus. Zodat de beslissers het beter moeten doen en jij meer keuze hebt.

Ava informeert
Ava luistert naar jou Ava spreekt zich uit

Ava helpt

Met jouw donatie..

..doen we onderzoek
Ava doet onderzoek onder alle leden, zodat we precies weten wat er speelt. Onderzoek toont aan waar de wensen en behoeften liggen van de vrouwen* in Nederland. De resultaten worden vervolgens weer ingezet om verandering teweeg te brengen binnen politiek, beleid en media.

..organiseren we sessies
Ava wil betrouwbare, toegankelijke en heldere informatie bieden over anticonceptie. Om dit te bereiken wordt het tijd dat we naar vrouwen gaan luisteren. Naar hun wensen en behoeftes. Daarom organiseren wij sessies, waarin iedere keer een andere vorm van anticonceptie of een ander thema wordt behandeld.

..delen we informatie
Veel vrouwen zijn zich niet bewust van het feit dat er iets te kiezen valt als het gaat om anticonceptie en abortus. Ze missen daarom kennis rondom dit onderwerp. Ava is toegankelijk en herkenbaar.

*Ava is er voor alle vrouwen, trans en non-binaire personen die zwanger kunnen worden en/of menstrueren.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.