Tim Hofman bijt zich in het tweede seizoen van Pak de Macht vast in de soms roestige machtssystemen en individuen met macht. Want er zijn nog altijd veel machtige mensen en invloedrijke organisaties. Het is tijd voor verantwoording, want een betere wereld begint niet bij jezelf, maar bij de machthebbers.

Onderteken onze brief aan de projectontwikkelaars!

theme-icon
Wonen
  •  
18-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
17366 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-09-18 om 11.51.34

In de vierde aflevering van Pak de Macht onderzoeken we wie er in Nederland de macht en de middelen heeft om iets te doen tegen de enorme woningnood. Terwijl er een crisis aan de gang is en de behoefte aan meer woningen gigantisch is, laten projectontwikkelaars hun bouwgrond jarenlang braak liggen in de hoop er later meer mee te kunnen verdienen. In de uitzending roepen we projectontwikkelaars op te gaan bouwen en zo iets voor onze generatie te betekenen.

Hieronder vind je de uitgebreide brief die we digitaal aan de 10 grootste projectontwikkelaars van Nederland hebben gestuurd. Doe je mee met onze oproep? Onderteken het onderstaande formulier en wij versturen de brief ook namens jou.

Beste projectontwikkelaar, 

We richten ons tot jullie. We zitten in een crisis. Dat weten we. En wat jullie doen, of in elk geval zouden moeten doen, ís ook ingewikkeld. We begrijpen helemaal dat het veel energie kost om te bouwen. En een hoop centjes. We willen jullie niet de schuld geven van de situatie waar we nu in zitten. Maar wat we wel weten, is dat jullie heel veel grond en heel veel geld hebben. En dat kan niet iedereen zeggen. 
Al die grond die je door de jaren heen gekocht hebt; nu is het moment! Aan de slag! Jullie hebben de macht in handen om iets voor onze generatie te betekenen. Volkshuisvesting is om allerlei redenen in handen van de markt gekomen. Nu is je kans je als een echte marktpartij te gedragen.  
Op de overheid hoeven we al niet meer te rekenen. Dus zet die stap, neem verantwoordelijkheid. Breek de boel open! En gun het tienduizenden mensen om te genieten van een grondrecht dat om een of andere reden een luxe is geworden, namelijk wonen.

Groetjes,
Pak de Macht 

Delen: