Sfeerfoto van Pak De Macht
Pak De Macht
Pak De Macht

Vanaf donderdag 15 april om 21.00 uur opnpo3

In de zesdelige serie Pak De Macht kijkt Tim Hofman naar machtssystemen en mensen met macht. Wie trekken achter de schermen aan de touwtjes van de samenleving? Wie draaien aan de knoppen zonder dat jij het weet? En waarom kennen we die mensen eigenlijk niet?
Pak De Macht

Deel onze video: Een beter milieu begint bij de producent!

4 mei 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4312 keer bekeken
We worden doodgegooid met schoonmaakacties en recyclecampagnes om het plasticprobleem tegen te gaan. Maar ligt de oplossing wel echt bij de consument? Klopt de slogan 'Een beter milieu begint bij jezelf' eigenlijk?

Als je de plasticindustrie mag geloven wel. Maar... Als plastic simpelweg niet gemaakt wordt, kan het ook niet terechtkomen in het milieu. In de vierde aflevering van Pak De Macht legt Tim Hofman uit hoe zowel de industrie als de overheid consumenten verantwoordelijk maakt voor een probleem dat alleen de producent kan oplossen.
Daarom hebben we het bekende Postbus 51-spotje uit 1991 hierboven in een nieuw jasje gestoken. Een beter milieu begint namelijk helemaal niet bij jezelf, maar bij megaproducenten die hun producten in plastic verpakken. Denk dan bijvoorbeeld aan Unilever, Pepsi-Co en Nestlé, of supermarkten als Jumbo en Albert Heijn.

Pak de macht en laat producenten zien dat zij aan zet zijn. Deel ons nieuwe reclamespotje op je socials en tag jouw 'favoriete' vervuilers!

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA