Sfeerfoto van Pak De Macht
Pak De Macht
Pak De Macht

Vanaf donderdag 15 april om 21.00 uur opnpo3

In de zesdelige serie Pak De Macht kijkt Tim Hofman naar machtssystemen en mensen met macht. Wie trekken achter de schermen aan de touwtjes van de samenleving? Wie draaien aan de knoppen zonder dat jij het weet? En waarom kennen we die mensen eigenlijk niet?
Pak De Macht

Teken de petitie en steun de Oeigoeren in Nederland!

15 apr 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9490 keer bekeken

Naar schatting zijn er tot een miljoen Oeigoeren opgesloten in zogenaamde Chinese heropvoedingskampen. Gezinnen worden uit elkaar gerukt, mensen op grote schaal gehersenspoeld, mishandeld en gemarteld. De Chinese regering doet dit af als leugens en nepnieuws en noemt mensenrechten een ‘interne aangelegenheid’.


In de eerste aflevering van Pak De Macht wordt duidelijk hoe ver de macht van de Chinese autoriteiten daadwerkelijk reikt. Want niet alleen in het land zelf proberen ze hun burgers volledig te controleren, ook in Nederland maken ze misbruik van hun macht.


Teken de petitie en roep de Chinese ambassade op met BNNVARA en Amnesty International in gesprek te gaan over mensenrechten.


De Chinese ambassade negeerde eerdere gespreksverzoeken van Amnesty en BNNVARA. Daar moet verandering in komen, want een gesprek over mensenrechten is dringend nodig. Overal ter wereld, en ook in Nederland, zijn Oeigoeren wanhopig over het lot van hun familieleden en worden ze zelf lastiggevallen door de Chinese autoriteiten.


Met jouw steun zetten we de Chinese ambassade onder druk. Teken de petitie, en laat ambassadeur Tan Jian weten dat hij niet kan weglopen van een open gesprek over mensenrechten.


Teken de petitie via Amnesty.nl/pakdemacht. Bedankt! 


Ben je jonger dan 16 jaar? Teken dan de jongerenpetitie op Amnesty.nl/pakdemachtopschool

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA