Sfeerfoto van Over Mijn Lijk
Over Mijn Lijk

Over Mijn Lijk

Iedere donderdag te zien om 21.25 uur bij BNNVARA opnpo1

Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven!
Over Mijn Lijk

OML'er overzicht

Tom - seizoen 7

In de loop van 2014 voelt Tom pijn in zijn knie. In het voorjaar van 2015 ontdekten ze dat het een zeldzame agressieve vorm van kanker was. In de zomer van 2015 laat hij zijn been amputeren. 

“Het enige wat ik jammer vond is dat ik mijn voet kwijtraakte. Die had niks gedaan. Dat is een onschuldig slachtoffer geweest. Die mis ik ook nog steeds. Mijn knie hoef ik niet meer terug te zien. Die heeft mij geprobeerd te vermoorden en dat gaat hem nog lukken ook.”

Helaas bleken er uitzaaiingen te zijn. Waardoor Tom alsnog aan de chemo moest. Eind 2016 is de chemo afgerond. Daarna krijgt Tom elke drie maanden een scan. Als de kanker terugkomt krijgt hij zijn laatste chemo.

Ondanks alles noemt Tom zich toch heel gelukkig.  “Ik kan me niet herinneren wanneer ik gelukkiger ben geweest. Door deze situatie vallen er ook zorgen af. Ik hoef niet meer aan bepaalde dingen te denken. Ik hoef niet meer te stressen. Ik kan doen wat ik wil”.

Artikelen

Videos