OML'er overzicht

Roy - seizoen 9

Het leven lacht Roy toe. Totdat hij in december 2018 meerdere epileptische aanvallen krijgt en in het ziekenhuis blijkt dat hij een hersentumor heeft.

Roy (30) uit Oldenzaal is een echte levensgenieter: houdt van gezelligheid, het levenslied zoals Andre Hazes, carnaval en bier drinken met vrienden. In 2015 leert hij Annick kennen op een plaatselijk feest. Het is liefde op het eerste gezicht en ze gaan samenwonen in 2017. Ze werken hard, gaan graag op vakantie en dromen van een kindje van hun samen. Roy en Annick hebben samen grote plannen! Totdat hij meerdere epileptische aanvallen krijgt en na onderzoek in 2018 de diagnose hersentumor wordt geconstateerd. Na zijn diagnose ondergaat hij twee wakkere hersenoperaties, waar een groot deel van de tumor wordt verwijderd. Omdat de tumor diffuus is, lukt het niet om de tumor helemaal te verwijderen. Tijdens de operaties is er ook een deel van de linkerhersenhelft van Roy beschadigd, hierdoor heeft hij soms moeite met zijn gedachtegang, geheugen en spraak. 

In januari 2020 geven Roy’s artsen hem een half jaar tijd om zijn dromen waar te maken voordat hij aan een zware behandeling begint. En dat doet hij! Op 2 juli 2020 trouwt hij met zijn grote liefde Annick en kort daarna gaat hun grootste droom in vervulling: Annick blijkt zwanger! Helaas wordt er in deze periode ook geconstateerd dat Roy’s tumor is gegroeid en hij begint aan zware bestralingen en chemo. Maar Roy blijft vechten: voor het leven, voor Annick en voor “hun wonder”: zoon Scott die op 23 april 2021 wordt geboren.