OML'er overzicht

Patrick - seizoen 9

De avontuurlijke Patrick woont in 2019 op Aruba met zijn grote liefde Tibby en zoontje Norwin als hij vage darmklachten krijgt. In Nederland laat hij zich onderzoeken en dan blijkt het al snel een hele zeldzame vorm van darmkanker te zijn.

Patrick (31) uit Almere is een adrenalinejunkie en zijn grootste hobby’s zijn motorrijden en snowboarden. Maar hij houdt ook van spelletjes spelen met familie, biertjes drinken met vrienden en natuurlijk Tibby. Patrick en Tibby leren elkaar kennen op een bedrijfsfeestje van de bank waar ze allebei werken. In 2019 vertrekt het avontuurlijke stel naar Aruba waar ze een nieuw leven beginnen.

Maar al snel krijgt Patrick last van krampen en een versnelde stoelgang. Terug in Nederland wordt in eerste instantie gedacht aan spastische darm door stress rondom de verhuizing naar Aruba. Meerdere onderzoeken volgen en op 17 juni 2019 krijgt Patrick te horen dat hij darmkanker heeft.
De uitzaaiingen lijken, na de eerste operatie waarbij Patrick een stoma krijgt, goed te behandelen. Maar na verder onderzoek blijkt dat hij een zeer zeldzame kankersoort heeft dat maar bij 1% van de mensen voorkomt. De tumor in zijn buik kan op elk moment een fatale knik in zijn darmen veroorzaken en daarom is het moeilijk om een prognose te stellen: de knik kan morgen gebeuren maar ook over een jaar.

Patrick is niet bang voor de dood al doet het hem veel pijn dat hij zijn zoontje moet achterlaten. Hij wil met Over Mijn Lijk aan hem laten zien wie hij was.

Patrick is op 26 oktober 2020 overleden, of naar eigen zeggen: naar een nieuwe poort in zijn leven gereisd.