OML'er overzicht

Kiki - seizoen 9

Op vakantie in Thailand met haar ouders en zusje wordt de 14-jarige Kiki ziek. In het ziekenhuis in Bangkok komt op 24 juli 2019 een onverwachte diagnose: Kiki blijkt leverkanker te hebben met uitzaaiingen in haar longen.  

Kiki (16) is een enthousiaste, gekke, lieve, creatieve normale tiener die naar de middelbare school gaat. In haar vrije tijd speelt ze op haar ukelele en geniet ze van zingen en spelen in musicals. Kiki is een echt podiumbeest en haar grote voorbeeld is Chantal Janzen. Kiki komt uit een hecht gezin die samen veel leuke dingen ondernemen.
Na haar diagnose in Thailand vliegt ze terug naar Nederland en wordt direct opgenomen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Kiki’s kanker is een sluipmoordenaar want een levertumor kan groeien zonder dat je enorme klachten hebt. In maart 2020 krijgt Kiki het bericht dat de chemo niet meer aanslaat en dat ze uitbehandeld is. Ze krijgt een levensverwachting van een aantal maanden.  

Maar Kiki besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ze behaalt haar schooldiploma en maakt daarna een bucketlist waarop onder andere staat: trouwen met haar beste vriendin, musicals en pretparken bezoeken en op vakantie gaan. Daarnaast heeft Kiki een grote drijfveer om mensen blij te maken met kleine verrassingen en zet ze zich graag in voor goede doelen waarmee ze in aanraking is gekomen tijdens haar ziekteproces.
Voor Kiki is het een achtbaan om haar leven in zo’n korte tijd te zien veranderen. Ze probeert met haar vrienden en familie zoveel mogelijk leuke dingen te plannen om zo nog alles uit het leven te halen, of zoals ze het zelf zegt: “Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van”.  Kiki is op 14 juli 2021 overleden.