Sfeerfoto van Over Mijn Lijk
Over Mijn Lijk

Over Mijn Lijk

Iedere donderdag te zien om 21.25 uur bij BNNVARA opnpo1

Ben je net lekker aan het leven. Hoor je dat je dood gaat. Wat dan? Onze OML'ers laten het er niet bij zitten en halen álles uit het leven!
Over Mijn Lijk

OML'er overzicht

Jermaine - seizoen 7

Opgeven is geen optie. Zeker niet als hoort dat je tot de 5% behoort die na vijf jaar nog leeft nadat een Glioblastoma is geconstateerd. De meest agressieve vorm van hersenkanker. Ook wel bekend als ‘The Terminator’.

Dit overkomt de 27-jarige Jermaine. Op zijn achttiende wordt deze vorm van hersenkanker bij hem geconstateerd. Na behandelingen blijf het acht jaar lang rustig. Maar vlak voor de kerstdagen krijgt Jermaine de schrik van zijn leven als hij een nieuwe scan krijgt. Daarop is nieuwe tumorgroei te zien op acht plekken.

Tja, en dan? Een reguliere behandeling is er niet. Dus Jermaine krijgt twee keuzes: of het nieuws accepteren en nog alles uit zijn korte leven halen, of zelf op onderzoek gaan en pas rusten als hij wat gevonden heeft.

Hij kiest de laatste optie. Er is een (retedure) behandeling in Amerika. Jermaine, die inmiddels vader is van Hayley en Noah, twijfelt geen moment en richt zijn crowdfund-actie MainLife op.

Artikelen

Videos