OML'er overzicht

Irene - seizoen 9

Irene heeft een druk studentenleven in het bruisende Amsterdam, vol met concerten, festivals en vrienden. Dat alles stopt plotseling als ze op 22 augustus 2018 te horen krijgt dat ze uitgezaaide borstkanker heeft.

In Amsterdam leeft Utrechtse Irene (28) een actief studentenleven: ze heeft haar studie psychobiologie, is actief bij een studievereniging, werkt in een coffeeshop, is actief als penningmeester bij de bewonersvereniging en ook nog barkeeper in studentenflat. Als de diagnose in augustus in 2018 wordt gesteld vertellen artsen Irene dat de kanker te behandelen is. Na een jaar aan intensieve behandelingen is haar lichaam schoon. Irene’s “leven 2.0” is begonnen en ze gaat er vol voor!

Tot ze een half jaar later te horen krijgt dat haar moeders kanker terug is. Ze pakt samen met haar zussen de mantelzorg op. En dan ineens, in de zomer van 2020, krijgt Irene een epileptische aanval. Het blijkt dat de kanker terug is en dat Irene meerdere uitzaaiingen in de hersenen heeft. Zowel zij als haar moeder zijn ongeneeslijk ziek maar gaan samen aan de levensverlengende chemo.

Irene maakt nu zo min mogelijk toekomstgerichte plannen en neemt het leven bij de dag. Ze wil ondanks alles haar studie afmaken en vooral: een leuke tijd hebben.

Irene is op 2 december 2022 overleden.