OML'er overzicht

Francis - seizoen 9

In mei 2018 gaat Francis’ grootste droom in vervulling: een wereldreis. Bij terugkomst is ze extreem moe, vaak ziek en krijgt ze last van intense hoofdpijnen. Ze wordt zelfs scheel, kan niet meer voor zichzelf zorgen, gaat halve dagen werken en trekt bij haar ouders in. Na een doorverwijzing naar een oogarts en een MRI-scan in december 2018 blijkt dat ze een hersentumor heeft.

Francis (33) uit Zoetermeer heeft een vol en leuk leven. Ze werkt fulltime als kapster en doet veel leuke dingen met familie en vrienden. Ze is ook gek op planten, tatoeages, drankjes doen, daten en soms een feestje.

Als ze begint met klagen bij de hematoloog over hoofdpijn denkt zij dat het een bijwerking is van haar bloedziekte (essentiële trombocytose) medicijnen. De huisarts denkt aan migraine. Maar na twee bezoeken aan de S.E.H. en vier bezoeken aan de huisarts wordt ze eindelijk doorverwezen naar een neuroloog in december 2018. Het oogonderzoek wijst uit dat er een oedeem tegen haar oog aandrukt en een spoed-MRI geeft de definitieve diagnose: hersentumor. Twee weken later ondergaat Francis een operatie waar ongeveer 90% van de tumor wordt weggehaald. Op 3 januari 2019 krijgt ze te horen dat haar kanker een Glioblastoom (snelgroeiende kwaadaardige hersentumor) is en ze ongeneeslijk ziek is.  

Omdat ze nu veel thuis is haar grootste wens uitgekomen. Ze heeft sinds 2019 een nieuw hondje: Nola, waar ze meer dan blij mee is. Ze probeert daarnaast nog zo veel mogelijk leuke dingen te doen: ze is het liefst bij familie en vrienden, gaat veel en vaak uit eten en ze sport ook nog graag. Én ze heeft nog grote dromen: ze wil zoveel mogelijk van de wereld zien en haar doel is om de 35 jaar te halen.  

Francis is helaas op 4 februari 2024 overleden.