OML'er overzicht

Daan - seizoen 7

Gamen, werken bij de buurtsuper, metal luisteren, basketballen, bieren in de keet en toeren met zijn auto over het prachtige Texel. En dat alles het liefst met zijn grote liefde Lyan. Dat is Daan in een notendop.
 
Deze 19-jarige eilander zit in het voorjaar van 2015 in 5 VWO en denkt aan een studie archeologie als hij tot zijn grote schrik plotseling flinke hoofdpijn krijgt. Omdat het een aantal dagen aanhoudt besluit hij ernaar te laten kijken en dan blijkt dat er een tumor zit.
 
Hij wordt geopereerd en wat ze veilig weg kunnen halen verwijderen ze. Daarna krijgt hij bestralingen, een half jaar chemo en er volgt een periode van controles en een half jaar rust.
 
In oktober 2016 krijgt hij opnieuw een scan en helaas zien ze daar dat de tumor nu van één naar drie plekken is verspreid. Toch geniet Daan volle bak van het leven en weigert bij de pakken neer te zitten.
 
Hij wil ook niet dat zijn omgeving te lang verdrietig is. “Ik vind het zo erg dat ze je dan zielig gaan vinden. Dat geeft me zo’n minderwaardigheidsgevoel. Ik mag wel ziek zijn, maar ik weiger ziek te doen.