OML'er overzicht

Alex - seizoen 8

In 2014, wanneer Linda en Alex een filmpje kijken op de bank, zakt Alex weg. Hij rolt met zijn ogen en is niet meer aanspreekbaar. Na intensief onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat hij een kwaadaardige diffuse hersentumor heeft die in zijn hersenen geworteld is.

Op 3 januari 2015 ondergaat Alex een risicovolle operatie waarbij een kwart van zijn hersenen zal worden verwijderd. De operatie verloopt goed, zelfs zo goed dat Alex en Linda weer durven te denken aan hun grootste droom: een kind. De tumor is voor het grootste gedeelte weggehaald, maar aangezien het een difusse vorm is, is het niet geheel weg. Het is wachten totdat de kankercellen weer actief worden.

Wanneer Linda bijna zeven maanden zwanger is, gaat het onverwacht ineens heel slecht met Alex en krijgen ze slecht nieuws. De tumor in zijn hoofd is weer helemaal terug. Wederom een zware operatie, waar Alex uitkomt met een verlamming aan de linkerzijde van zijn lichaam. Er volgt intensieve periode van revalidatie. Een paar weken na de operatie, bevalt Linda van zoon Aaron.

De tumor is momenteel niet actief in het hoofd van Alex. De doctoren kunnen geen prognose geven. Het gezin geniet van kleine makkelijk te plannen dingen: met z’n drieën in een tipi-tent, picknicken in de achtertuin, of even naar het zwembad met een patatje als afsluiter. “Daar genieten we zó van. Dat soort dingen houden ons op de been.” Vooral tijd met zijn zoontje Aaron is belangrijk voor Alex: ‘’Die kleine is gewoon goud, daar leef je eigenlijk voor.’’