In het derde seizoen van Opstandelingen bezoekt Sophie Hilbrand wederom buurten en dorpen waar bewoners zich het slachtoffer voelen van voortdurend bestuurlijk onrecht en in conflict zijn met het lokale bestuur of met elkaar.

Opstandelingen S1 - Aflevering 3: Angst in Veere

03-07-2019

Sophie Hilbrand logeert op een minicamping in het toeristische Veere (Zeeland). Er blijkt bij veel campinghouders en inwoners onvrede te zijn over de willekeur waarmee de gemeente regels aanscherpt en handhaaft. Wanneer iemand daar iets van zegt, kunnen ze daar decennia last van blijven houden. De gemeente gaat namelijk niet altijd even soepel om met kritiek. Opstandeling Bram van Leeuwen draait de zaken om en vecht terug met procedures en rechtszaken. Dat zijn er zoveel dat de gemeente extra personeel in dienst moest nemen. Politici en ambtenaren durven zich nog nauwelijks uit te spreken, omdat Bram ze zal aanklagen waar hij maar kan. Een spel van kat en muis.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.