Sfeerfoto van Opstandelingen

Opstandelingen

Was te zien bij BNNVARA opnpo2

In het tweede seizoen van Opstandelingen bezoekt Sophie Hilbrand wederom buurten en dorpen waar bewoners zich het slachtoffer voelen van voortdurend bestuurlijk onrecht en in conflict zijn met het lokale bestuur of met elkaar.
Opstandelingen

Over Opstandelingen

Sophie_rondleiding in Bergen

In het programma Opstandelingen bezoekt Sophie Hilbrand buurten en dorpen waar bewoners zich het slachtoffer voelen van voortdurend bestuurlijk onrecht en in conflict zijn met het lokale bestuur of met elkaar.

Sophie Hilbrand onderzoekt zwakke plekken in lokale democratie van Almelo, Moordrecht, Bloemendaal, Enschede, Ermelo en Zaanstad

 

Waarom komen burgers in opstand tegen hun gemeentebestuur? Waar is het mis gegaan en hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen? In het nieuwe seizoen van het BNNVARA-programma Opstandelingen probeert Sophie Hilbrand de vinger op de zere plekken van de lokale democratie te leggen. Vriendjespolitiek lijkt de meest voorkomende oorzaak dat burgers in opstand komen. De ene burger krijgt alles voor elkaar, de ander niets. Ook machtspolitiek is een verschijnsel dat mensen tot wanhoop drijft. Sophie probeert samen met de opstandelingen en bestuurders de kern van het probleem te ontrafelen. Hoewel er momenteel nog gedraaid wordt voor de laatste aflevering, is er dit seizoen tot dusver niet één portefeuillehouder bereid om verantwoording af te leggen over het onrecht dat inwoners ervaren. Opstandelingen is vanaf donderdag 4 juni om 20.30 uur wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO 2. 


Opstandelingen is vanaf donderdag 4 juni om 20.30 uur wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO 2.