Sfeerfoto van Misbruikt
Misbruikt

Misbruikt

In Misbruikt maken vier slachtoffers van seksueel misbruik met Geraldine een reis door het verleden.

VOLG ONS

Misbruikt

Over Misbruikt

misbruikt_afl1_carousel_medium-1504508740
Geraldine Kemper presenteert Misbruikt
In  Misbruikt  maken vier slachtoffers van seksueel misbruik met Geraldine een reis door het verleden. Ze gaan op zoek naar antwoorden, inzichten of erkenning en gaan terug naar de tijd en plaats van de zwartste periode in hun leven.
Ze gaan in gesprek met familie en vrienden die hen hebben geholpen of die juist afstand hebben genomen. Soms gaan ze zelfs de confrontatie met de dader aan.
Vier portretten van vier krachtige vrouwen die hierdoor hopen een beter leven te kunnen opbouwen. 
Angsten onder ogen
In elke aflevering maakt een slachtoffer de 'trip down memory lane'. Deze reis is gebaseerd op een therapievorm om seksueel misbruik te verwerken. Het idee daarbij is dat je je angsten onder ogen komt, zodat je er uiteindelijk beter mee kunt omgaan ('exposure in vivo').
Het biedt deze vrouwen de mogelijkheid om hun eigen verhaal te vertellen en daar gaat het in dit programma om. Met verbazing, verdriet en verwondering zetten ze stappen in de verwerking van hun misbruik. 

Door hun verhaal aan de wereld te vertellen, hopen ze ook de maatschappelijke stilte rondom seksueel misbruik te doorbreken én andere slachtoffers van misbruik te motiveren zo snel mogelijk hulp te zoeken en de cyclus van geheimen en schaamte te doorbreken.
 
Presentatie en begeleiding
Er worden in  Misbruikt  vier gevallen van seksueel misbruik besproken waarbij sprake is van een veroordeelde dader. Geraldine Kemper begeleidt de vrouwen in hun zoektocht.
Ze legt samen met hen de reis af, leidt de gesprekken met de slachtoffers, familieleden en vrienden, stelt vragen en is de slachtoffers zoveel mogelijk tot steun.  

Margreet Krottje, gespecialiseerd in behandeling van seksueel misbruik, zorgt voor de psychische begeleiding van de slachtoffers, zowel in als buiten beeld.
Nu praten of hulp? 
Korrelatie (gratis advies van hulpverleners)
Centrum Seksueel Geweld (24/7 noodlijn & praktische informatie) 
Stichting Project Speak Now (ervaringsdeskundigen op het gebied van seksueel misbruik) 
Sfeerbeeld BNNVARA programma's