Sfeerfoto van Mad men

Mad men

Mad Men duikt in de levens, liefdes en ambities van een groep ongenadig competitieve mannen en vrouwen die bij een reclamebureau werken in de jaren zestig.

VOLG ONS

Mad men

Over Mad Men

header mad men mobiel
Mad Men duikt in de levens, liefdes en ambities van een groep ongenadig competitieve mannen en vrouwen die bij een reclamebureau werken in de jaren zestig. De serie speelt zich af op en rond Madison Avenue, de bakermat van de New Yorkse advertentiebureaus, en tevens verwijzend naar de 'Mad' uit de titel. De serie is bedacht door Sopranos-schrijver Matthew Weiner en kreeg lovende kritieken in Amerika.
We maken kennis met de onvoorspelbare wereld van Don Draper, de grootste sales agent (en womanizer) in de business, en zijn collega's van de Sterling Cooper Advertising Agency. Hoewel Don de regie in de vergaderkamer en de slaapkamer in handen heeft, heeft hij moeite om voor te blijven lopen op de snel veranderende tijden en zijn jonge ambitieuze collega's. 

Sterling Cooper

Aan het begin van een nieuw tijdperk moeten de werknemers van het succesvolle Sterling Cooper Advertising Agency toonaangevend zien te blijven - hoe kunnen ze anders de magische krachten sturen die consumenten ertoe bewegen het ene sigarettenmerk te verkiezen boven het andere? De jaren vijftig maken plaats voor de jaren zestig maar sluimerend antisemitisme en seksuele intimidatie blijven gangbaar, net als lange, met alcohol doordrenkte, lunches.

"De kans om een ander tijdperk te bezoeken"

Bedenker en schrijver Matthew Weiner stelt, "Ik denk dat Mad Men aan zal slaan bij de hedendaagse kijkers. Het is als een science-fiction serie... de kans om een ander tijdperk te bezoeken. Het blijkt om dezelfde problemen te gaan die we in onze eigen levens tegen komen. Daarmee is de cirkel rond. Vrouwen lopen nu tegen dezelfde obstakels aan als toen."

Hij vult aan: "Mensen kunnen de indruk hebben dat het een onschuldige tijd was, maar dat was niet per definitie het geval - en dat wordt steeds duidelijker als de afleveringen elkaar opvolgen. Ik geloof dat deze personages herkenbaar zijn voor het publiek - of ze nou proberen uit te vogelen hoe ze carrière kunnen maken zonder op te vallen, of gewoon proberen hun persoonlijke levens in balans te houden - het zijn zaken waar we ons nog steeds aan kunnen spiegelen."
Sfeerbeeld BNNVARA programma's