Over

SANDER, SAHIL EN MENNO LANCEREN DE TRACK ‘KRAANWATER’ TEGEN PLASTIC WEGWERPFLESJES

LUISTERAARS SANDERS VRIENDENTEAM MAKEN KANS OP JAAR LANG GRATIS KRAANWATER

“Nu allemaal uit volle borst: kraanwater lest de dorst!” Sander Hoogendoorn, Sahil Amar Aïssa en Menno Bentveld hebben zojuist in het 3FM-programma Sanders Vriendenteam het nummer Kraanwater, de remake van Extince’ hit Spraakwater uit de jaren 90, gelanceerd. De drie BNNVARA-collega’s willen met het nummer aandacht vragen voor het probleem van plastic in de oceanen. Het nummer moet mensen motiveren geen single use PET-plastic flesjes te gebruiken, maar gewoon kraanwater te drinken. In de uitzending werden niet alleen het nummer en bijbehorende clip gelanceerd, maar overhandigde het drietal ook een cheque van 20.000 euro aan de Plastic Soup Foundation; geld dat afkomstig is van leden die zich hard willen maken voor deze actie.
bnnvara_mhga_vv_031219-022-edit_internet
Om het nummer Kraanwater kracht bij te zetten liet Sander Hoogendoorn in zijn uitzending weten dat zijn luisteraars kans maken op een jaar gratis kraanwater via de winactie ‘post je kraanwater proost’. Luisteraars maken hierbij kans op een jaar lang gratis drinkwater. Maandag 20 januari wordt de winnaar live in de uitzending bekend gemaakt. Check voor meer informatie over deze winactie 3fm.nl/kraanwater. Initiator, 3FM-dj en ambassadeur van de Plastic Soup Foundation Sander Hoogendoorn, Sahil Amar Aïssa, presentator van ‘Make Holland Great Again’ en Menno Bentveld, presentator ‘Vroege Vogels’ en ‘Ik, Plastic’ gaat het plastic probleem aan het hart. Door persoonlijke interesse en ook middels hun programma’s vragen ze continu aandacht voor dit thema.
De Plastic Soup Foundation gaat de door BNNVARA gedoneerde 20.000 euro gebruiken om nog meer scholen te activeren hun lesmateriaal te gebruiken. Én ze hebben nu dankzij deze bijdrage ook genoeg geld om te zorgen dat de lessen actueel blijven en een aantal lessen geschikt te maken voor het vmbo-basis en kader.

Plastic Soup Foundation vindt het belangrijk dat vooral kinderen leren over het probleem van de plasticsoep omdat het over hún toekomst gaat. Daarom hebben ze een gratis lespakket ontwikkeld waar al ruim 2.000 basisscholen mee werken. Ook is er sinds dit schooljaar online lesmateriaal voor middelbare scholen.