Sfeerfoto van Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Al 40 jaar het populairste Koor van Nederland!zapp

Bekijk nu onze nieuwe videoclip voor de Kinderboekenweek: 'Reis mee!' en dans en zing mee met de lesvideo's voor in de klas!

VOLG ONS

Kinderen voor Kinderen

Liedjeswedstrijd

Winnaar liedjeswedstrijd

De uitslag van de liedjeswedstrijd van Kinderen voor Kinderen is bekend! Het liedje ‘Stiekem snoepen’ van groep 6 van basisschool Het Startblok in Harderwijk is de grote winnaar! Zij hebben de meeste stemmen gekregen en zijn ook de favoriet van de vakjury. Het liedje ‘Stiekem snoepen’ komt op cd 40 van Kinderen voor Kinderen en de winnende klas mag naar de grote show samen met Sanne Hans!
Ruim honderd inzendingen
Voor onze liedjeswedstrijd hebben we ruim honderd inzendingen gekregen van verschillende klassen uit heel Nederland. Van al deze inzendingen heeft onze vakjury de drie meest originele songteksten geselecteerd. Sanne Hans is langs de drie klassen geweest om de songteksten uit te werken tot een echt liedje. Vervolgens kon je via de site stemmen op je favoriete liedje. Ook onze vakjury heeft in deze periode de liedjes beluisterd. Op 1 april is bekendgemaakt welk liedje op cd 40 van Kinderen voor Kinderen komt én welke klas naar onze grote show mag samen met Sanne Hans!
werkboekjeklein
Een liedje schrijf je zo
Je kunt nog steeds samen met je klas een liedje schrijven! Zonder wedstrijd, gewoon omdat het leuk is! Hoe schrijf je een liedje? Wij gaan het je stap voor stap leren met ons gratis werkboekje voor in de klas 'Een liedje schrijf je zo!'.
Via de website van Young Crowds kun je voor de hele klas een pakket van 30 werkboekjes bestellen. Je betaalt alleen de verzendkosten. Hoe bedenk je een onderwerp? Hoe schrijf je een mooie tekst? Je leert het allemaal in een vrolijke muziekles. En singer-songwriter Sanne Hans geeft handige tips! Sanne is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
BESTEL DE GRATIS BOEKJES
Digitale les en handleiding
Bij het boekje zit ook een interactieve digitale les met muziekfragmenten en video's. Luister naar liedjes, oefen met rijmen en kies een genre. In een paar uur schrijven je leerlingen de nieuwe hit van Kinderen voor Kinderen! Voor docenten is er een handleiding die hieronder gratis te downloaden is. In deze handleiding geven we de leerkracht extra uitleg over de les en de oefeningen. Daar vind je ook de antwoorden op de oefeningen in het werkboekje.
BEKIJK DE DIGITALE LES
DOWNLOAD DE HANDLEIDING

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's