Dit is onze archiefsite. Ga naar kinderenvoorkinderen.nl voor de nieuwste informatie.

Bestel nu het lespakket voor de Kinderboekenweek!

De start van de Kinderboekenweek 2015, op 7 oktober, lijkt nog ver weg. Toch zijn de voorbereidingen al in volle gang. Raar maar waar!

Bestel uw lespakket vóór 12 juni!
Er wordt voor basisscholen weer een leuk pakket voorbereid met ideeën voor een feestelijke start van de Kinderboekenweek, lees- en boekentips en grappige proefjes die u in de klas kunt uitvoeren. Én natuurlijk een nieuw lied van Kinderen voor Kinderen, speciaal voor deze week: Raar maar waar .

Hoe bestellen
In de KinderboekenGids die u op school heeft ontvangen, vindt u alle informatie over het pakket. U kunt de gids ook inzien op www.cpnb.nl/onderwijs .
Bestellen kan tot 12 juni via  het online bestelformulier  of via de boekhandel, waar u begin september de lespakketten kunt ophalen. 
Lied vanaf 14 augustus
Het singletje met het lied Raar maar waar krijgt u weer meegestuurd met het lespakket. Vanaf 14 augustus is de clip en de dansinstructie te zien op www.kinderenvoorkinderen.nl . Daar kunt u dan ook de tekst en de lesbrief met de dansinstructie downloaden.

Leuk voor het digibord
Vanaf 5 september tot de Kinderboekenweek is elke zaterdagochtend bij Zapp de televisieserie Kinderen voor Kinderen op weg naar te zien. Met in elke uitzending een bekende kinderboekenschrijver die samen met presentator Lex Uiting een proefje gaat doen. Leuk om te bekijken op het digibord, ter voorbereiding op de Kinderboekenweek! U kunt elke uitzending terugvinden op www.kinderenvoorkinderen.nl .
De lesuitleg van deze proefjes staat in het lespakket. Kinderen voor Kinderen gaat er ook een wedstrijd bij maken waar u met de hele klas aan mee kunt doen: hou hiervoor de website in de gaten!

Het is raar maar waar
Dat een vliegtuig vliegen kan
Dat een boot ook drijven kan
Dat een auto rijden kan
Het is raar maar waar
Dat de wind hard waaien kan
Water bevriezen kan
Ik word er zo nieuwsgierig van
Het is raar maar waar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!