Dit is onze archiefsite. Ga naar kinderenvoorkinderen.nl voor de nieuwste informatie.

Karaoke

Zing jij ook zo graag mee met onze oude en nieuwe hits? Dan is de Karaoke op onze site en de gratis Karaoke-app precies wat je zoekt!
Wat is de Karaoke?
In onze nieuwe Karaoke ( op de site , in de  iOS-app  en de  Android-app ) kun je meezingen met liedjes van Kinderen voor Kinderen.
Je kunt ervoor kiezen om jezelf tijdens het zingen op te nemen met de webcam, zodat je op onze website komt. Voordat je inzending geplaatst wordt, kun je 'm eerst terugkijken.
Je kunt later ook nog besluiten je video te verwijderen. Je mag ook gewoon voor de lol meezingen - dan kun je kiezen uit een versie mét zang en een versie zonder zang. 
Heb je tips nodig of heb je een technische vraag? Lees dan eerst goed de tekst hieronder!
  Tips voor een goede video
• Zoek een rustige plek waar je lekker kan zingen en dansen
• Of zing juist een liedje met een groep vrienden of je hele klas
• Gebruik een computer of laptop met een webcam en een microfoon, of gebruik de gratis app
• Zorg voor genoeg (dag)licht
• Oefen eerst met de versie mét zang voordat je een video opneemt
• Vraag toestemming aan je ouders/verzorgers/leerkracht voordat je een video van jezelf of een ander instuurt
• Gebruik géén koptelefoon, want dan komt de muziek niet in de video
• Als je heel mooi zingt, komt jouw inzending misschien wel in de compilatie op tv!
Hulp nodig?
Kijk hieronder of je vraag erbij staat. Kom je er niet uit? Stuur ons een berichtje of vraag een volwassene om hulp.
Er zit geen geluid bij mij video, wat nu?
Oei, dat is vervelend. Zorg dat je vóórdat je gaat opnemen goed te tijd neemt om je geluid-instellingen goed te zetten. Lukt het niet op je computer? Probeer dan de gratis app. Video's zonder geluid verwijderen we.
Ik wil een liedje zingen wat er niet bij staat. Kan dat?
Niet alle liedjes van Kinderen voor Kinderen staat erin. Regelmatig zetten we nieuwe liedjes online, dus kom binnenkort nog eens terug, en laat ons vooral weten welk liedje je graag wil zingen!
Waar is mijn inzending gebleven?
Alle inzendingen van vóór 22 mei 2014 zijn niet bewaard gebleven. Ga dus snel opnieuw een liedje zingen! Het kan ook zijn dat er iets is misgegaan met het versturen van je inzending, of dat de redactie heeft besloten je video te verwijderen wegens ongepast taalgebruik of technische problemen.
Wat moet ik met die som als ik m'n video wil insturen?
Voordat je een video van jezelf, je vriendjes of klasgenoten op internet plaatst, willen we graag dat je ouders/verzorgers/leerkracht daarvan op de hoogte zijn. Laat de som oplossen door een volwassene, dan kun je daarna lekker zingen!
Ik wil mijn inzending van de site af! Hoe moet dat?
Als je meegezongen hebt in de karaoke krijg je een mailtje. In dat mailtje staat een link waar je op kan klikken om je liedje weg te halen. Heb je dit mailtje niet bewaard? Stuur dan een bericht  via het contactformulier en vertel ons om welk liedje het gaat en welke artiestennaam je hebt gebruikt. Dan halen wij het zo snel mogelijk weg.
De Karaoke-app doet het niet! Hoe kan dat?
Om de app te kunnen gebruiken moet je toegang geven tot je camera, microfoon en foto's. Doe je dat bij de eerste keer opstarten niet, kun je later bij Instellingen > Privacy nog toestemming geven voor de Karaoke. Lukt het nog niet? Vraag hulp aan een volwassene.
De Karaoke op de site doet het niet! Hoe kan dat?
Controleer ook of je een advertentie-blocker hebt. Adblocker voor Firefox geeft bijvoorbeeld problemen. Zet je blocker uit of voeg onze site toe aan je uitzonderingen. Een liedje opnemen kan alleen als je Flash Player hebt geïnstalleerd - dit kan dus niet op iPhone, iPad of iPod.
Doet de Karaoke het ook op telefoons en tablets?
Ja! Download de gratis app voor iOS  (iPhone en iPad), of de gratis app voor Android . Via de site kun je op mobiele apparaten wel meezingen maar niet opnemen. 
Kan ik ook zonder webcam de Karaoke gebruiken?
Meezingen kan altijd, maar een video insturen kan alleen met webcam en microfoon. Video's zonder beeld worden verwijderd.
Gaan jullie iets met mijn video doen?
Door je video in te sturen stem je ermee in dat Kinderen voor Kinderen (een stukje van) je inzending kunnen gebruiken voor een compilatievideo op internet en eventueel op televisie. 
Ik krijg een error! Of ik zie rare dingen op de site, wat nu?
Wij willen het graag weten als er iets misgaat, dus stuur ons vooral een berichtje met een uitgebreide omschrijving van je probleem. Voor technische hulp is het vaak handiger om even een ouder of leerkracht te vragen om mee te kijken.
Hoe zorgen jullie dat de Karaoke een veilige plek is voor kinderen?
De redactie controleert dagelijks alle inzendingen die binnenkomen via de Karaoke. Als daar ongepaste inhoud bij zit, wordt deze meteen verwijderd en nemen we contact op met de inzender. Daarnaast hebben we een ingebouwd "kinderslot" in de website en de app. Voordat kinderen een video kunnen insturen, moeten ze een volwassene vragen een som voor ze op te lossen. Deze methode is vereist en goedgekeurd door Apple. Mocht u toch nog vragen of zorgen hebben over de Karaoke,  kunt u contact opnemen met de redactie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!