Sfeerfoto van Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Al 41 jaar het populairste Koor van Nederland!zapp

En toen? En toen? En toen? 🎞 De videoclip van onze nieuwe hit voor de Kinderboekenweek 'En toen?' is uit!
Kinderen voor Kinderen

Briefing songwriters

Componisten en tekstschrijvers opgelet: dit is je kans om jouw liedje op de nieuwe cd en in de nieuwe show van Kinderen voor Kinderen te krijgen! We ontvangen graag een demo-opname met songtekst en contactgegevens via liedjes@bnnvara.nl.


De deadline voor de volgende luistersessie is 1 december 2019. Onze beoordelingscommissie gaat er naar luisteren en dan krijg je een reactie. Op deze pagina vind je een uitgebreide briefing.

Waar zijn we naar op zoek?

 • We ontvangen het liefst complete demo’s: dus tekst én (een opzet voor) muziek en productie, maar losse songteksten zijn ook welkom.
 • We zoeken vooral uptempo en dansbare liedjes met sterke hooks.
 • Lengte: maximaal 3 minuten.
 • Alle soorten liedjes zijn welkom: vrolijk, serieus, verdrietig, brutaal, boos, grappig, energiek, spannend, stoer, etc.
 • We zoeken veel variatie in genre en sound. Alles mag: van hiphop, dance, rock, country, funk, latin, r&b, ska, reggae, soul-pop, etc.
 • Suggesties voor onderwerpen: huisdieren, alles wat er op het schoolplein of in de klas gebeurt (bijv: er niet bijhoren), samengestelde gezinnen, ziekte en de dood, gamen (via internet met je vrienden?), filosofie en vragen over het leven, sport en hobby’s, vakantie en zomer, feestdagen (Ramadan, Pasen, Sinterklaas, Suikerfeest, Kerst - decembermaand in het algemeen), naar de BSO gaan, graag dingen alleen doen (een liedje voor introverte kinderen), vloggen en YouTube of TikToks maken, cyberpesten, (het niet hebben van) broertjes en zusjes, de oudste of de jongste thuis zijn, avondvierdaagse, fan zijn van een artiest of sporter, in een rolstoel zitten (en dansen), de impact van epilepsie op een gezin, selecties (audities, voor sportteams), hoogbegaafd zijn, de eindmusical op school, verliefd zijn.
 • Onderwerpen die we op dit moment niet zoeken: bedreigde dieren, het klimaat, op vakantie gaan, een zwemdiploma halen, zuinig zijn met elektriciteit, gezond eten en sporten.
 • We zien graag teksten met een persoonlijke, specifieke invalshoek - liever klein en dicht bij huis dan groot en algemeen. Bijvoorbeeld, niet: ‘we moeten lief zijn voor elkaar’ of ‘iedereen hoort erbij’ maar: ‘mijn oma breidt altijd een vervelende kriebeltrui voor me’ of ‘ik weet geen cadeautje voor m’n zusje want ze heeft alles al’.
 • Pluspunten: creatieve taal, brutaal en ondeugend, kloppende klemtonen, goed rijm, modern taalgebruik (vermijd ouderwetse cliché’s als ‘pappa heeft een nieuwe baan’ en ‘mamma ruimt m’n kamer op’), een liedje over een serieus onderwerp dat toch dansbaar is.
 • Graag een rijke variatie in tekst, niet teveel herhaling, niet teveel whoho en yeahyeah.
 • Verdiep je in de liedjes van de laatste paar albums. Niet alleen in de hits, maar bijvoorbeeld ook liedjes als ‘Groene tante Gea’, ‘Beste weekend’, ’Sloddervos’, ‘Mijn hele leven lang’ of ‘Geboren kampioen’.
 • Kinderen voor Kinderen staat voor liedjes vanuit de belevingswereld van het kind die niet kinderachtig zijn. De leeftijd waarop we mikken is 6 tot 12 jaar.
 • Onze songteksten zijn vaak sociaal betrokken, nooit belerend en gaan uit van de autonomie van het kind. Wij willen niet zeggen wat kinderen moeten doen, vinden, denken of voelen en we spreken kinderen aan in hun eigen taal.
 • Vermijd het noemen van merknamen (bijv: Nike, Fila, Nutella, iPhone, Disney, Oreo) i.v.m. de Mediawet.
 • Zorg voor een tekst die geschikt is om met een koor van 30+ kinderen te zingen mét ruimte voor solopartijen.
 • Denk bij het maken van een demo aan een toonsoort die geschikt is voor kinderen.
 • Het liedje moet nieuw en niet eerder uitgebracht zijn en voor exclusief en oneindig gebruik van Kinderen voor Kinderen.

Beoordeling liedjes

De ingezonden liedjes zullen worden beoordeeld door een commissie van mensen uit verschillende disciplines uit het muziek- en televisievak. Uiteraard ontvang je feedback op je inzending(en). Op het album zullen circa 12 tracks komen te staan. Omdat we doorgaans veel inzendingen ontvangen kunnen wij geen garantie geven dat het liedje ook daadwerkelijk wordt opgenomen op het album. Het kan ook zijn dat we vragen om tekst- of muziekaanpassingen of om samen met onze producer na te denken over bepaalde wijzigingen.

De vergoeding voor geselecteerde liedjes geschiedt via Buma/Stemra; BNNVARA betaalt Buma/Stemra voor exploitatie en uitzending van de liedjes. Onze sterke voorkeur is tevens dat de liedjes worden ondergebracht in de muziekuitgeverij van BNNVARA.

Wij kijken uit naar een leuke, inspirerende muzikale samenwerking! Als je nog vragen hebt, neem gerust contact met ons op via liedjes@bnnvara.nl

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!