Sfeerfoto van Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen

Het populairste Koor van Nederland!zapp

Dit is onze archiefsite. Ga naar kinderenvoorkinderen.nl voor de nieuwste informatie.
Kinderen voor Kinderen

Briefing songwriters

BRIEFING SONGWRITERS KINDEREN VOOR KINDEREN #44

We ontvangen graag een demo-opname met songtekst en contactgegevens via liedjes@bnnvara.nl.

De deadline voor de volgende luistersessie is 12 oktober 2022. Onze beoordelingscommissie gaat er naar luisteren en dan krijg je zo snel mogelijk een onderbouwde reactie. Op deze pagina vind je een uitgebreide briefing.

Waar zijn we naar op zoek? 

 • We ontvangen graag complete demo’s: dus tekst én (een opzet voor) muziek en productie.
 • We zoeken vooral uptempo en dansbare liedjes met sterke hooks maar zoeken ook zeker sterke ballads.
 • Lengte: maximaal 3 minuten.
 • Alle soorten liedjes zijn welkom: vrolijk, serieus, verdrietig, brutaal, boos, grappig, energiek, spannend, stoer.
 • We zoeken veel variatie in genre en sound. Alles mag: van hiphop, dance, rock, country, funk, latin, r&b, ska, reggae, soul-pop, etc.
 • Suggesties voor onderwerpen:

Vrijheid (4 en 5 mei), Logeren (de leuke kanten maar ook niet durven logeren), Bonusfamilie, Dieren/Dierentuin, Luchtballon, Eenhoorn/fantasiewereld, Kansenongelijkheid (waarbij we een wereld voor ogen hebben met gelijke kansen voor iedereen), Armoede (denk aan de campagne #ikredhetnietmeer), Helden, Pesten/buiten de groep vallen, Sporten, Kinderpartijtje, Blijven zitten (vanuit meerdere perspectieven), Meisje in het midden/meidengedoe (roddelen en wel/niet op mijn verjaardagsfeestje) of jongensgedoe (stoer doen/vechten), Iets stouts, Gebarentaal, Carnaval, Schoolreis/kamp

Daarnaast staan we open voor een breed scala aan onderwerpen die de fantasie van kinderen beschrijven en prikkelen.

 • We zien graag teksten met een persoonlijke, specifieke invalshoek - liever klein dan groot. Bijvoorbeeld, niet: ‘we moeten lief zijn voor elkaar’ of ‘iedereen hoort erbij’ maar: ‘mijn oma breidt altijd een vervelende kriebeltrui voor me’ of ‘ik weet geen cadeautje voor m’n zusje want ze heeft alles al’.
 • Pluspunten: creatieve taal, brutaal en ondeugend, kloppende klemtonen, goed rijm, modern taalgebruik (vermijd cliché’s als ‘pappa heeft een nieuwe baan’ en ‘mamma ruimt m’n kamer op’).
 • Graag een rijke variatie in tekst, niet teveel herhaling, niet teveel whoho en yeahyeah.
 • Verdiep je in de liedjes van de laatste paar albums. Niet alleen in de hits, maar ook de kleinere liedjes.
 • Kinderen voor Kinderen staat voor liedjes vanuit de belevingswereld van het kind die niet kinderachtig zijn. De leeftijd waarop we mikken is 6 tot 12 jaar.
 • Onze songteksten zijn vaak sociaal betrokken, nooit belerend en gaan uit van de autonomie van het kind. Wij willen niet zeggen wat kinderen moeten doen/vinden/denken/voelen en we spreken kinderen aan in hun eigen taal. 
 • Vermijd het noemen van merknamen (bijv: Nike, Fila, Nutella, iPhone, Disney, Oreo).
 • Zorg voor een tekst die geschikt is om met een koor van 30+ kinderen te zingen mét solopartijen.
 • Houd rekening bij het maken van een demo met de omvang waarin de liedjes gezongen kunnen worden (grofweg B3-D5). 
 • Het liedje moet uiteraard nieuw en niet eerder uitgebracht zijn en voor exclusief en oneindig gebruik van Kinderen voor Kinderen. 

De ingezonden liedjes zullen worden beoordeeld door een commissie van mensen uit verschillende disciplines uit het muziek- en televisie vak. Uiteraard ontvang je feedback op je inzending(en). Op het album zullen circa 12 tracks komen te staan. Omdat we doorgaans veel inzendingen ontvangen kunnen wij geen garantie geven dat het liedje ook daadwerkelijk wordt opgenomen op het album. 

De vergoeding voor geselecteerde liedjes geschiedt via Buma/Stemra; BNNVARA betaalt Buma/Stemra voor exploitatie en uitzending van de liedjes. Onze sterke voorkeur is tevens dat de liedjes worden ondergebracht in de muziekuitgeverij van BNNVARA. Wij kijken uit naar een leuke, inspirerende muzikale samenwerking! Als je nog vragen hebt, neem gerust contact met ons op!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang het laatste nieuws over het Koor, nieuwe data voor kaartverkoop, de audities, exclusieve winacties en previews!